Jokereiden rankka kotiviikko päätökseen Magnitokorskia vastaan

Janis Kalnins

Jokerit päättää neljän kotiottelun viikkonsa tänään lauantaina huimassa vireessä olevaa Metallurg Magnitogorskia vastaan. Janis Kalnins palaa punakeltaisten maalille.

Perjantaina Jokerit kukisti Torpedo Nizhni Novgorodin Helsingissä luvuin 4-1. Samuel Jukuri torjui toisessa KHL-ottelussaan ensimmäisen voittonsa. Maalinteossa onnistuivat Jakub Krejčík, Antti Pihlström, Henri Ikonen ja Marko Anttila. Pihlströmille maali oli kolmas ja Ikoselle toinen kahteen peliin.

Kokoonpanoon tulee lauantaille odotettuja muutoksia lyhyen toipumisajan myötä. Kalnins on jälleen torjuntavuorossa ja pakistoon mukaan tulevat perjantaina huilanneet Niklas Friman ja Alex Grant. Hyökkäykseen paluun tekee Aleksi Halme, joka pelasi viimeksi 14. joulukuuta Kazanissa.

Jokerit on lännessä edelleen viidentenä. Eroa neljäntenä olevaan ja kolme ottelua enemmän pelanneeseen Dynamo Moskovaan on kahdeksan pistettä. Joukkueet kohtaavat ensi keskiviikkona isossa ottelussa Moskovassa.

Tämän illan vastustaja Metallurg on idässä kolmantena ja voittanut kuusi edellistä peliään. Viimeksi torstaina kaatui Spartak vieraskaukalossa luvuin 3-1. Metallurg teki isoja satsauksia tähän kauteen ja ne ovat tuottaneet tulosta. Myös suomalaisväriä nähdään joukkueessa, sillä maalivahtiosastolta löytyy Juho Olkinuora.

Jokerit ja Metallurg kohtaavat nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Toinen keskinäinen on ohjelmassa parin viikon päästä Magnitogorskissa. KHL-aikana joukkueet ovat ottaneet yhteen 12 kertaa ja voitot ovat tasan 6-6. Jokerit on varsinaisen peliajan voitoissa edellä luvuin 5-3.

Kiekko putoaa Hartwall Arenassa jäähän klo 18.30 ja ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
33 Markus Hännikäinen – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
13 Julius Junttila – 80 Saku Mäenalanen – 48 Henri Ikonen
72 Aleksi Halme – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (35 Samuel Jukuri)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.