Jokereiden KHL-kausi alkaa tänään

Jokereiden kokoonpano on varmistunut ja loukkaantumistilanne helpottanut viime viikolta.

Peter Regin ja Viktor Lööv eivät pelanneet harjoituskauden päätöspelissä viime viikolla Pietarissa, mutta ovat nyt tervehtyneet kokoonpanoon. Regin toimii tuttuun tapaan joukkueen kapteenina tälläkin kaudella, varakapteenit ovat Sami Lepistö ja Marko Anttila.

Kuva: Jokerit

 

Kaikkiaan seitsemän pelaajaa pelaa tänään ensimmäisen ottelunsa jokeripaidassa KHL:ssä. He ovat maalivahti Antti Niemi, puolustajat Mikko Lehtonen ja Teemu Eronen sekä hyökkääjät Petri Kontiola, Henrik Haapala, Matias Myttynen ja Konsta Hirvonen. Nelosen laidassa viilettävästä Hirvosesta tulee samalla ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka esiintyy Jokereissa KHL-ottelussa.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat siten Veli-Matti Savinainen, Brian O’Neill, Mika Niemi ja Ahti Oksanen. Savinaisen paluu ajoittuu syys-lokakuun vaihteeseen, O’Neill on pois tositoimista kolme viikkoa, Niemen tilannetta taas seurataan viikko ja Oksasen päivä kerrallaan.

Heti sarja-avauksessa testi on kova, kun vieraaksi saapuu viime kauden finalisti Avangard Omsk. Moskovassa kotiottelunsa tälläkin kaudella pelaava joukkue avasi sarjan jo sunnuntaina TsSKAa vastaan 3-1-voitolla. Tuossa kamppailussa puolustajat iskivät maalit, kun Cody Franson teki kaksi ja voittomaalin omasta päästä tykittänyt Maksim Tshudinov yhden. Tolppien välissä kookas Igor Bobkov oli erittäin vakuuttava.

Viime kaudella Jokereiden ja Avangardin väliset ottelut olivat viihdyttäviä pelejä, sillä helsnkiläiset voittivat kotona 7-4 ja vieraissa tappio tuli jatkoajalla luvuin 2-3. Kaikkiaan KHL:ssä kohtaamiset ovat menneet 6-4 venäläisryhmän eduksi.

Illan ottelu alkaa klo 18.30 ja Hartwall Arenan ovet aukeavat klo 17.00. Tapahtumassa nähdään myös MM-voittopokaali, jota voi tulla ihastelemaan ensimmäisellä erätauolla katsomon 112 edustalle. Samassa paikassa nimmareita jakaa tuolloin Veli-Matti Savinainen. Ennen ottelun alkua Jokerit palkitsee kaikki viime kevään maailmanmestarinsa, joita Savinaisen lisäksi ovat Marko Anttila, Mikko Lehtonen, videovalmentaja Janne Hietaniemi ja fysiikkavalmentaja Hero Mali.

Jokereiden kokoonpano:

11 Steve Moses – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin (C) – 12 Marko Anttila (A)
41 Antti Pihlström – 36 Matias Myttynen – 26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv – 77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.