Scroll Top

John Norman tekee Jokeridebyyttinsä SKA Pietaria vastaan Jääpalatsissa

IMG_6849

John Norman tekee jokeridebyyttinsä tänä iltana, kun Jokerit kohtaa SKA Pietarin vieraskaukalossa. Ruotsalainen pelaa samassa ketjussa Antti Pihlströmin ja Tommi Huhtalan kanssa.

Norman liittyi joukkueen harjoituksiin sunnuntaina, muttei voinut KHL:n sääntöjen vuoksi pelata vielä keskiviikon ottelussa. Viime kaudella Torpedossa pelannut hyökkääjä pääsee nyt tositoimiin kovimmassa mahdollisessa paikassa viime kauden mestarin vieraana.

Kuva: Jokerit

Jokerit kukisti Dinamo Minskin keskiviikkona 6-1 Eeli Tolvasen loistaessa hyökkäyksen ykkösnimenä. Nuorukainen iski tehot 3+1 ja hänestä tuli KHL:n historian nuorin sekä Jokereiden historian toiseksi nuorin hattutempun ja yhdessä ottelussa neljä tehopistettä tehnyt pelaaja. Molempia ennätyksiä pitää nimissään Tuomo Ruutu.

Tolvasen suoritus oli poikkeuksellinen monella tapaa Jokereiden historiaan peilaten. Hattutempun debyytissään ovat aiemmin tehneet ainoastaan Veli-Pekka Ketola (kaudella 1969-70), Juha Jokiharju (1992-93) ja Ruutu (2000-01). Neljään tehopisteeseen jokeridebyytissään taas ovat yltäneet ainoastaan Ketola ja Seppo Repo.

KHL:ssä Jokereista olivat hattutempussa aiemmin onnistuneet Niklas Hagman, Brian O’Neill ja Pekka Jormakka. Neljä pistettä tai enemmän KHL:ssä ovat yhdessä ottelussa pystyneet tekemään Ryan Gunderson, Hagman, Linus Omark, Steve Moses, Juhamatti Aaltonen, Jere Sallinen, Niko Kapanen, Brandon Kozun ja Peter Regin.

Jokerit oli jo harjoituskaudella hyvä erikoistilanteissa ja sama tahti jatkui Minskissä. Yhdeksällä ylivoimayrityksellä joukkue teki kolme maalia, eikä päästänyt ainuttakaan takaiskua alivoimalla. Myös tämän illan vastustaja SKA on yltänyt kahdessa pelissään samoihin lukemiin, joten Jokerit pääsee tänään todelliseen puntariin.

Loukkaantumisen vuoksi pelistä on sivussa Petteri Wirtanen, joka ei ole mukana ensimmäisellä vieraskiertueella. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat maalivahti Juho Ratilainen, puolustaja Rasmus Rissanen sekä hyökkääjät Henri Ikonen, Pekka Jormakka ja Tomi Mäki.

Jokerit ja SKA ovat mitelleet tasaisia otteluita KHL:ssä, sillä 12 kamppailussa voitot varsinaisella peliajalla ovat tasan 5-5. SKA on lisäksi ottanut kaksi voittoa rankkareissa. Edellisen KHL-kohtaamisen Jääpalatsissa Jokerit vei tammikuussa luvuin 5-3.

LÄHDE: Jokereiden tiedote

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.