Johansson ja Lastikka maaliahneina – Suomen salibandymiehet kaatoivat Sveitsin selkeästi

Salibandy2

Suomen miesten salibandymaajoukkue avasi voittotilinsä Tshekin Plzenissä pelattavassa EFT-turnauksessa. Sveitsi kaatui lauantaina lukemin 10–3.

Suomi aloitti Sveitsiä vastaan väkevästi, sillä vain muutaman minuutin jälkeen taululla oli jo lukemat 4–0. Sveitsi otti reilun viiden minuutin kohdalla aikalisän ja voimasuhteet hieman tasoittuivat.

Kakkoserä mentiin numeroiden valossa tasaisemmin ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 6–3. Päätöserän Suomi vei puhtaasti 3-0 ja loppunumerot Suomen hyväksi 9-3.

Suomalaisten leirissä esitys miellytti perjantain vaikeuksien jälkeen, mutta kommenteista paistoi, että paljon jäi parannettavaa. Päävalmentaja Petteri Nykky muun muassa totesi, että vajaan erän verran Suomen pakka ja peli oli Sveitsiä vastaan oikeasti kasassa.

– Oltiin alussa heti paremmin hereille kuin eilen Ruotsi-ottelussa. Eilen nukuttiin alku ihan täysin. Sitä painotettiin tänään kopissa. Alkuun kovaa ja tiivis puolustus, niissä onnistuttiin, Suomen parhaana palkittu Sami Johansson muotoili.

Johansson valittiin Suomen parhaaksi myös perjantaina Ruotsia vastaan. Sveitsin reppuun Classic-laituri osui neljästi kasvattaen turnauksen yhteismaalimääränsä viiteen. Mukavasti tulitukea antoi hattutempun tehnyt Ville Lastikka.

– Tänään olin ihan suht tehokas maalipaikoissa. Se on mun rooli. Hyvä, että onnistuin, Johansson tiivisti oman pelinsä.

Johansson pelasi tällä kertaa normaalista poikkeavien ketjukaverien rinnalla. Tutut Classic-miehet olivat vaihtuneet sentteri Aaro Astalaan ja Miko Kailialaan. Myös Mikko Hautaniemiviiletti erän verran samassa hyökkäysketjussa.

– Täällä on pelkästään hyviä pelaajia, tosi hyvä ja kiva pelata myös näiden äijien kanssa. Tosi hyvä peli meiltä, Johansson sanoi.

Sunnuntaina turnauksen päätösottelu isäntämaa Tshekkiä vastaan. Kyseessä on viimeinen maaottelu ennen joulukuussa pelattavia koti-MM-kisoja.