Jesperi Kotkaniemi pääsi näyttämään, että häntä ei kannata penkittää pudotuspeleissä – heti maali avauserässä!

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Jääkiekon NHL:ssä kahden erittäin perinteikkään kanadalaisseuran, Toronto Maple Leafsin ja Montreal Canadiensin, ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarja tasoittui, kun Toronto voitti joukkueiden välisen kamppailun maalein 5–1. Tilanne ottelusarjassa on nyt 1–1. Toronto ei ollut voittanut ennen tätä Montrealia pudotuspeleissä 50:een vuoteen.

Joukkueiden välisen edellisen ottelun katsomosta seurannut Jesperi Kotkaniemi aloitti toisen kohtaamisen loistavasti. Hän vei Montrealin 1–0 -johtoon, kun ottelua oli pelattu alle kahdeksan minuuttia. Kotkaniemen osumaan syötön antoivat Joel Armia sekä Tyler Toffoli.

Kotkaniemi kertoi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen, ettei hänen päätään kylmännyt tippaakaan hypätä katsomokomennuksen jälkeen askiin.

– Ei jännittänyt. Olen pelannut jääkiekkoa 18 vuotta, joten tunsin olevani valmis. Fiilis jäällä oli hyvä, Kotkaniemi totesi tiedotustilaisuudessa.

Toronto tasoitti tilanteeksi 1–1 avauserässä. Toisessa erässä Toronto karkasi jo 3–1 -johtoon. Päätöserässä William Nylander ja Alexander Kerfoot viimeistelivät loppulukemat 5–1.

New York Islanders voitti Pittsburgh Penguinsin 4–1 ja tasoitti voitollaan ottelusarjan tilanteeksi 2–2.

Maalittoman avauserän jälkeen Josh Bailey ja Ryan Pulock veivät Islandersin 2–0-johtoon. Päätöserässä Oliver Wahlström ja Jordan Eberle onnistuivat ylivoimalla ja lisäsivät Islandersin johdoksi jo 4–0. Pittsburghin 4-1 kavennusosuma oli lopulta laiha lohtu.

Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov pelasi noin 12 minuuttia ja taklasi kuudesti. Komarov on ollut tähän asti koko pudotuspelien ahkerin taklaaja 31 niitillään.

Vegas Golden Knights otti tukevan otteen jatkopaikasta, kun se voitti Minnesota Wildin vieraissa maalein 4–0. Vegas siirtyi ottelusarjassa 3–1 -johtoon ja on enää voiton päässä jatkopaikasta.