Jesperi Kotkaniemellä ja Teuvo Teräväisellä kahden tehopisteen ilta

Änäri2 Jääkiekko NHL

Los Angeles Kings voitti Florida Panthersin vieraissa lukemin 1-4.

Voittajajoukkueen maalitilin avasi suomalaishyökkääjä Olli Määttä, kun avauserää oli pelattu noin 17 minuuttia.

Kings teki Määtän onnistumisen jälkeen kaksi maalia toisessa erässä ja sinetöi viimein loppulukemat päätöserän ensimmäisellä puoliskolla.

Los Angelesin Rasmus Kupari lähti jäältä ilman tehopisteitä. Myöskään kukaan Floridan suomalaisista ei onnistunut pisteidenteossa.

Carolina Hurricanes kukisti kotikaukalossaan Detroit Red Wingsin maalein 5–3. Carolinan suomalaishyökkääjät Jesperi Kotkaniemi ja Teuvo Teräväinen lähtivät kaukalosta kumpikin kahden syöttöpisteen kera.

Kotkaniemi oli rakentamassa Tony DeAngelon avauserän maalia, minkä jälkeen suomalaiskaksikko alusti yhteistuumin Jack Druryn ensimmäisen erän lopulla tekemän maalin. Teräväinen oli tämän jälkeen vielä mukana syöttämässä ottelun viimeistä maalia, jonka sinetöi Vincent Trocheck, kun peliaikaa oli jäljellä enää sekunteja.

Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen teki kotijäällä ottelun avausmaalin. Vieraana ollut Philadelphia Flyers meni kuitenkin toisessa erässä johtoon kahden maalin turvin ja joukkue luisteli päätöserään 1-2 -johdossa.

Kolmannen erän jälkimmäisellä puolikkaalla Montrealin Laurent Dauphin tasoitti kuitenkin tilanteen venyttäen ottelun jatkoajalle.

Ottelu saatiin päätökseen lopulta vasta voittolaukauskisassa, jossa ainoan maalin teki Montrealin Jonathan Drouin. Montreal vei voiton maalein 3–2 ja katkaisi seitsemän voitottoman ottelun putken.

Philadelphian Rasmus Ristolainen jäi ilman tehopisteitä.

Montrealille voitto oli harvinaista herkkua, sillä tällä kaudella pelatuista 31 ottelusta kanadalaisseura on vienyt voiton vain seitsemässä.