Jari-Matti Latvala Ruotsin MM-rallin voittoon!

Ralli

Jari-Matti Latvala on voittanut Ruotsin lumi MM-rallin. Toyota Gazoo Racing WRC:tä edustava Latvala voitti seuraavaksi tulleen M-Sport WRT:n, virolaisen Ott Tanakin noin 30:llä kymmenellä sekunnilla. Kolmanneksi tuli niinikään M-Sportin Sebastien Ogier.

Hyundain Thierry Nevillen ulosajo lauantaina oli Latvalan voiton kannalta merkityksellinen. Auton säädöistä ja huonosta ajotuntumasta koko kilpailun ajan huomauttanut Latvala tuskin olisi saanut Nevilleä ajamalla kiinni.

Kyseessä on Latvalan 17. osakilpailuvoitto. Kauden avausrallissa Monte Carlossa Latvala sijoittui toiseksi ja Ruotsin rallin jälkeen hän on viiden pisteen MM-sarjan johdossa.

Gazoo Racing -tallin päällikkö Tommi Mäkinen oli innoissaan tallin ensimmäisestä MM-rallivoitosta. Jari-Matti Latvalan ja Miikka Anttilan voitto oli Toyotan ensimmäinen MM-rallivoitto sitten vuoden 1999.