Jännitys tiivistyy: Lauri Markkanen valmistautuu drafti-iltaan

Jännitys tiivistyy: Lauri Markkanen valmistautuu drafti-iltaan

Suomalaisen koripalloväen hartaasti odottama hetki koittaa perjantaina aamuyöllä Suomen aikaa, kun NBA:n kesän 2017 varaustilaisuus käynnistyy Brooklynin Barclays Centerissä. Varaustilaisuuden ”Lottery pickinä” (14 ensimmäisen joukossa) varattavaksi arvioitu 213-senttinen ja 20-vuotias Markkanen kohtasi tiedotusvälineiden edustajia tiistaina ja hehkui rauhallisuutta.

Embed from Getty Images

– Olen pikkupojasta saakka unelmoinut tästä, kun olen yksin pelannut pihalla korista. Nyt se päivä on oikeasti lähellä. Tämä on unelmien täyttymys, kommentoi minuuttiaikataululla haastattelusta toiseen sukkuloinut Markkanen Yle Urheilulle New Yorkissa.

Markkanen kertoi Yle Urheilun haastattelussa harjoitelleensa ensiksi Marylandissa kuukauden ajan agenttitoimiston järjestämissä olosuhteissa, jonka jälkeen hän on antanut näyttöjä neljälle NBA-joukkueelle ja kohdannut kaikkiaan viiden joukkueen edustajat. Viimeksi Markkanen istui illalliselle New York Knicksin presidentin, valmentajalegenda Phil Jacksonin kanssa.

– Upea illallinen. 450 grammaa New Yorkin ulkofileetä, Markkanen virnisti utelijoille.

NBA:n varaustilaisuuteen erikoistuneiden nettisivustojen mukaan Markkasta arvioidaan varattavaksi numeroiden 7.-13. välillä. Sivustot ovat sijoittaneet Markkasta milloin Minnesota Timberwolvesiin Karl-Anthony Townsin viereen, milloin Dallas Mavericksiin Dirk Nowitzkin manttelinperijäksi, milloin New York Knicksiin latvialaisjyrä Kristaps Porzingisin kollegaksi etukentälle.

Embed from Getty Images

Markkanen ei itse vaivaa päätään ennakkopohdinnoilla. Hän tietää olevansa vain tuntien päässä varauksestaan maailman parhaaseen koripalloliigaan. Jokainen työnantaja on tervetullut.

– Minä vain haluan pelata parhaita vastaan ja odotan innolla joka ikistä ottelua, kuittasi Markkanen KGUN9-radiokanavalle.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.