Jalkapallon MM-kisoissa käynnistyy perjantaina puolivälierät

Qatar jalkapallon MM Kilpailut

Jalkapallon MM-kisoissa käynnistyy perjantaina puolivälierät. Päivä alkaa todellisella huippuottelulla, kun Kroatia koittaa haastaa Brasilian, joka oli omassa neljännesvälierässä vakuuttava kaatamalla Etelä-Korean maalein 4-1. Pelipäivän toinen puolivälierä ei kalpene yhtään ensimmäiselle, sillä kisoissa tähän asti vakuuttavasti esiintynyt Hollanti kohtaa Argentiinan, joka on pelannut kisoissa tähän asti vähän kuin käsijarru päällä.

Lähtökohdat otteluihin

Kroatia

Kroatia eteni varsin täpärästi puolivälieriin, sillä se oli omassa neljännesvälierissä tiukoilla hyvin liikkuvan Japanin kanssa. Kroatia oli ottelussa jo tappiolla, mutta tuli toisella puoliajalla tasoihin Ivan Perisicin komealla puskulla. Ottelu eteni lopulta rankkareihin asti, jossa kroatia oli viime kisojen tapaan totutun vahva. Esiin nousi erityisesti Kroatian maalivahti Dominik Livakovic, joku torjui neljästä rangaistuspotkusta peräti kolme ja näin Kroatia eteni jälleen kahdeksan parhaan joukkoo.

Kroatian kisat tähän asti voisi tiivistää muutamalla sanalla eli puolustus toimii ja hyökkäys tökkii. Joukkue ei kisoissa päästänyt vasta kuin kaksi maalia ja se antaakin vahvan selkänojan vaikka vastassa onkin Brasilia. Sitä vastoin maalinteko on joukkueella tökkinyt ellei lasketa alkulohkon Kanada kamppailua, jossa joukkue sai tehtyä neljä maalia. Kroatilta puuttuu selkeä maaleja paukuttava kärki, mutta Andrej Kramaric, joka on tehnyt kisoissa kaksi maalia. Kaikesta huolimatta joukkueen tärkein lenkki löytyy keskikentältä nimittäin Luka Modric. Real Madridissa ammatikseen pelaava Modric on isossa roolissa joukkueen pelinrakentelussa ja karrikoidusti sanottuna Kroatiajatkopaikka elää ja kuolee Modricin mukana. Kroatia varmasti haluaa, että ottelu pysyy mahdollisimman pitkään tasaisena, sillä joukkue voi luottaa. omaan rangaistuspotku osaamiseen. Vimme ja nämä kisat yhteen laskettuna Kroatia on voittanut nyt kolme rankkarikisaa putkeen, joten joukkuetta ei haittaa pelata 0-0 vaikka sitten koko 120 minuuttia.

Brasilia

Brasilia on esiintynyt kisoissa vakuuttavasti ja vaikka se pieni kauneusvirhe Kamerun tappion muodossa tulikin. Kroatian ohella myös Brasilian puolustus on ollut pelannut hyvin, mutta samalla on sanottava ettei se ole vielä näissä kisoissa kunnon testiin vielä joutunut.
Joukkueen hyökkäysvoimasta saatiin myrskyvaroitus Etelä-Koreaa vastaan kun joukkue paukutti reiluun puoleen tuntiin taululle 4-0 lukemat ja ottelu oli sitä myöten taputeltu. Tämän jälkeen ottelu oli enemmän ja vähemmän pelailua.

Pelaaja nostoissa pitää heittää muutama nimi ilmoille. Ensimmäiseksi Neymar, joka teki paluun kentille Etelä-Koreaa vastaan. Moni voi olla herrasta mitä mieltä tahansa, mutta fakta on se, että Neymar tuo joukkueen hyökkäykseen nopeutta ja vaarallisuutta. Neymar olikin Etelä-Koreaa vastaan pelipäällä syöttäen heti avauskympillä Brasilian 1-0 johtomaalin ja laukoi itse pilkun sisään vain muutamia minuutteja myöhemmin. Toinen nosto on Brasilian kärkipelaaja Vinicius Junior. Realissa pelaava hyökkääjä on ollut kisoissa pirteä. Mies teki Neymarin tapaan maalin ja antoi maalisyötön neljännesvälierässä ja hän on isossa roolissa perjantaina mikäli Brasilia mielii päästä välieriin ja sitä kautta taistelemaan himoitusta mestaruudesta.

PS: Ottelussa on mielenkiintoista seurata miten aktiivisesti Brasilia hakee voittoa jos ottelu menee pitkään tasalukemissa. Nimittäin Brasilian leirissä tiedetään takuu varmasti Kroatian huikeat prosentit rangaistuspotkukilpailuissa, joten se haluaa varmasti soittaa sambaa jo ennen 120 minuuttia.