Jalkapallon EM-kilpailuissa käsittämätön maanantai – maaleja sateli ja yllätyksiä sattui

Em kisat jalkapallo

Jalkapallon EM-kisoissa oli äärettömän viihdyttävä mutta samalla todella yllättävä manantai. Ensimmäisessä pelissä Kroatia nousi 1-3-tilanteesta tasoihin Espanjaa vastaan ja pakotti ratkaisun jatkoajalle. Jatkoajalla Espanja teki kaksi maalia ja se oli jo Kroatilallekin liikaa. Espanja eteni puolivälieriin.

Iltapeli Ranskan ja Sveitsin välillä oli kuin kopio aikaisemmasta pelistä. Sveitsi nousi 1-3-tappioasemasta 3-3 -tilanteeseen Ranskaa vastaan ja edessä häämötti jälleen jatkoaika ja lopulta rangaistuspotkut.

Kaikkien yllätykseksi Sveitsillä oli sanansa sanottavana ottelun alkuminuuteilta lähtien.

Sveitsillä oli loistava mahdollisuus siirtyä ottelussa jo 2-0-johtoon, kun sille tuomittiin VAR-tarkistuksen jälkeen rangaistuspotku.

Benjamin Pavard joutui rikkomaan Sveitsin Steven Zuberia ja pallo vietiin 11 metriin. Ricardo Rodriguez asettui laukomaan, mutta Ranskan maalivahti Hugo Lloris venyi hienoon torjuntaan.

Embed from Getty Images

Vain hetki tästä ja peli kääntyi täysin ympäri. Kylian Mbappe syötti Karim Benzemalle, joka otti pallon upeasti haltuun ja teki tasoituksen. Vain kaksi minuuttia tästä ja Benzema oli jälleen maalin edessä puskemassa pallon verkkoon.

Ratkaisun makua oli ilmassa jo pelin 75:llä minuutilla, kun Paul Pogba sai pallon boksin ulkopuolella ja laukoi sen Sveitsin maalin yläkulmaan. Yann Sommer oli täysin voimaton.

Sveitsi nousi vielä kerran pelin mukaan. Haris Seferovic kävi puskemassa 81:lla minuutilla Kevin Mbabun keskityksen verkkoon ja kavensi numeroiksi 3-2. Ottelu ei ollut vielä tässä. Sveitsin Granit Xhaka syötti Mario Gavranovicin läpi ja tämä laukoi tyylikkäästi 3-3-tasoituksen, kun 90. peliminuutti oli jo alkanut. Näin ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla ei maaleja nähty ja vuorossa oli rangaistuspotkut.

Rangaistuspotkut tarjosivat dramatiikkaa, kun kaikki muut osuivat maaliin paitsi Ranskan Kylian Mbappe. Ranskan veturista tuli hetkessä hinuri ja Sveitsi eteni otteluparista jatkoon satumaisesti.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.