Jalkapallon EM-kilpailuiden katsojamäärät alkavat pikkuhiljaa hahmottumaan

Fudis jalkapallo

Kahdeksan jalkapallon miesten EM-kisojen 12:sta järjestäjäkaupungista on luvannut päästää ainakin rajoitetun määrän yleisöä stadioneiden lehtereille. Uefan mukaan kyseiset kaupungit ovat Amsterdam, Baku, Bukarest, Budapest, Kööpenhamina, Glasgow, Lontoo ja Pietari.

Bilbaolla, Dublinilla, Münchenillä ja Roomalla on 19. huhtikuuta asti aikaa antaa lisätietoa katsojasuunnitelmistaan. Päätökset kyseisten paikkakuntien kisaisännyydestä tehdään sen jälkeen.

Pietarin ja Bakun stadioneille yleisöä otetaan tällä tietoa puolet katsojakapasiteetista. Budapest kaavailee täyttä stadionia. Amsterdamissa, Bukarestissa, Kööpenhaminassa ja Glasgow’ssa EM-peleihin on määrä päästää katsojia 25–33 prosenttia yleisökapasiteetista.

Lontoo on vahvistanut, että lohkopeleihin ja neljännesvälieräotteluun otetaan vähintään 25 prosenttia stadionin enimmäisyleisömäärästä.

Uefa huomauttaa tiedotteessaan kisamatkoja pohtivia faneja muistamaan eri maiden erilaiset rajoituksia ja säännöt. Kolme isäntämaata, Azerbaidzhan, Unkari ja Venäjä, suunnittelevat poikkeuksia maahantulorajoituksiin kisoja ajatellen.

Esimerkiksi Pietarissa harkitaan Uefan mukaan järjestelyä, jonka perusteella lipunhaltijat voisivat tulla maahan vapaasti ja päästä ottelutapahtumaan todistamalla negatiivisen koronatestin.

Uefa tarjoaa lipunhaltijoille viimeisen mahdollisuuden palauttaa lippuja ja saada rahat takaisin. Uusi takaraja on huhtikuun 22. päivä. Jos otteluiden paikkakunnat muuttuvat tai yleisöä ei päästetä katsomoihin, tilannetta katsotaan uudestaan.

Jos otteluihin on palautusikkunan suljettua olemassa vielä enemmän myytyjä lippuja kuin sallittu katsojien määrä, Uefa järjestää arvonnan lipunhaltijoiden kesken. Arvonnan kautta peruuntuneista lipuista tiedotetaan toukokuussa.

Suomi kohtaa Kööpenhaminassa Tanskan 12. kesäkuuta ja Pietarissa Venäjän 16. kesäkuuta sekä Belgian 21. kesäkuuta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.