Jalkapallo – Huuhkajat kohtaavat tänään vieraskentällä Bulgarian äärettömän tärkeässä Kansojen liigan ottelussa – Lue ottelun ennakko ja lähtökohdat illan kamppailuun

Suomi tai paremmin tunnettuna Huuhkajat kohtaa tänään tärkeässä Kansojen liigan ottelussa vieraskentällä Bulgarian. Suomi tarvitsee ottelusta mielellään voiton tai vähintää tasapeli pisteen, jotta ratkaisu lohkon voitosta jäisi viimeiseen ja ratkaisevaan peliin Walesia vastaan. Suomi ja Bulgaria kohtasivat Kansojen liigassa reilu kuukausi sitten Olympiastadionilla ja tuolloin Suomi voitti ottelun maalein 2-0.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Bulgaria

Bulgaria on pelannut Kansojen liigassa todella alakanttiin ja joukkue on tällä hetkellä putoamassa B-liigasta C-liigaan, mutta taistelu Irlannin kanssa putoamisesta on todella tiukkaa, sillä joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on vain yksi piste, joten illan ottelu on äärettömän tärkeä myös kotijoukkueelle vaikka voi hyvin olla, että putoamistaistelu ratkaistaan Irlannin ja Bulgarian päätöskierroksen pelissä. Bulgaria pelasi keskiviikkona ystävyysottelun Gibraltaria vastaan ja sen joukkue voitti kotona maalein 3-0, mutta tuosta ottelusta ei voi vetää mitään suuria johtopäätöksiä, koska vastustajan taso oli niin heikko. Toki voitto nostattaa aina fiilistä ja itseluottamuista joukkueen sisällä ja sitä varmasti tuolla matsilla haettiin.

Embed from Getty Images

Kotijoukkueen suurin ongelma on ollu hyökkäyspelaamisessa ja varsinkin maalinteossa, sillä Bulgaria on tehnyt neljässä Kansojen liigan ottelussa vain yhden maalin ja sekin tuli heti ensimmäisessä ottelussa Irlantia vastaan. Toki myös puolustuspeli on ollut heikkoa, kun vertaa vaikka Suomeen, mutta suurimmat ongelmat ovat maalinteossa, sillä jos teet yhden maalin neljään peliin niin voittoja on aika vaikea odottaa.

Joukkueen pelaajista on vaikea nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille, sillä joukkue pelaa nimenomaan joukkueena eikä pelkillä yksilöillä. Illan ottelussa on iso merkitys myös, sillä saako Bulgaria tehtyä ottelun avausmaalin vai ei. Jos Bulgaria saa tehtyä ottelun ensimmäisen maalin niin Suomelle voi olla ja onkin varmasti vaikea ilta edessä, mutta jos taas Suomi saa tehtyä avausmaalin niin Bulgarian paketti saattaa revetä, jopa yllättävän pahasti ja silloin voidaan nähdä kunnon hurlumhei futista eli päästä päähän pelaamista. Tuohon on kuitenkin vielä pitkä matka, sillä vahva usko on, että molemmat joukkueet lähtevät vahvasti puolustuspelaamisen kautta. Toki on hyvin mahdollista, että kotijoukkue tulee ekat 20-25 minuuttia kovasti päälle, mutta jos Huuhkajat selvittävät paineen niin silloin ottelu alkaa varmasti kääntyä Suomen eduksi.

Suomi

Huuhkajat lähtevät illan Bulgaria peliin loistavasta tilanteesta, sillä joukkue kaatoi keskiviikkona sensaatiomaisesti vieraskentällä hallitsevan maailmanmestarin Ranskan maalein 2-0. Suomi aloitti kamppailun hyvin pitkälti kakkosjoukkueella ja varsinkin ensikertalaiset Marcus Forss ja Onni Valakari pelasivat loistavasti ja kumpikin onnistui ottelussa upeasti, sillä molemmat herrat tekivät maalit mieheen, joten mielenkiintoista nähdä mikä on Huuhkajien avauskokoonpano tänään ja pääseekö esimerkiksi Forss tai Valakari aina avauskokoonpanoon asti.

Embed from Getty Images

Ottelu on Huuhkajille lohkovoiton kannalta todella tärkeä, joten vaikea kuvitella, että päävalmentaja Markku Kanerva tekisi mitään aivan hurjia muutoksia aikaisempiiin Kansonjen liigan otteluihin peilattaessa. Suomi tarvitsee tänään vähintään pisteen, että haaveet lohkovoitosta säilyvät viimeiseen Wales otteluun, mutta voitto olisi silti käytännössä otettava ellei sitten Wales sorru kotipelissä Irlantia vastaan pistemenetyksiin.

Vaikka Huuhkajilla on vahva hyökkäyskalusto niin puolustus on silti se tärkein asia, jolla niitä voittoja ollaan kairattu ja tullaan kairaamaan. Suomi ei ole kolmessa viime Kansojen liigan pelissä päästänyt omiin yhtään maalia, joten tuossa on vahva selkänoja mihin turvata. Tänään tarvitaan taas ehkä joku yllättäjä penkiltä tekemään sen tarvittavan voittomaalin ellei sitten Huuhkajien avainhyökkääjät pysty kerrankin tänä syksynä olemaan vireessä ja tekemään tarvittavan maalin tai maaleja ennen kuin vaihtoja ruvetaan tekemään. No lopulta tuo kaikki selviää illan kamppailussa, joka alkaa kello 19:00.

Embed from Getty Images

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.