Jääpallo – Bandyliigassa pelataan täysi kierros, lue kattava ennakko päivän otteluihin

Jääpallon Bandyliigassa pelataan tänään täysi viiden ottelun kierros ja ainakin ennakkoon näyttää siltä, että tänään nähtäisiin paljon kotivoittoja. Viime viikolla alkanut Bandyliiga ei tarjonnut avauskierroksilla juurikaan yllätyksiä, joten mielenkiintoista nähdä mitä tänään on luvassa.

Ennakkoasetelmat päivän kierrokselle

Veiterä vs LRK Tornio

Veiterä aloitti kauden vahvasti ja joukkue otti kahdesta ensimmäisestä ottelusta voitot. Varsinkin joukkueen puoluspeli oli kunnossa heti avauskierroksilla, sillä joukkue kohtasi heti alkuun ennakkon kovia kärkijoukkueita, joten sekin kertoo joukkueen vahvuudesta. Avausottelussa Veiterä kaatoi Kampparit maalein 3-2 ja toisessa ottelussa se pyyhki pöytää viime kauden mestarilla JPS:llä, kun se haki 7-0 murskavoiton Jyväskylästä. Hyökkäystehoissa Veiterältä löytyy myös leveyttä, sillä esimerkiksi murskavoitossa JPS:ää vastaan kaikki seitsemän maalia merkittiin eri pelaajille. Silti Veiterän pelaajista esiin pitää nostaa kokenut Tomi Hauska, joka keräsi avauskierroksilla paljon syöttöpisteitä ja miehen tehot kahden ottelun jälkeen ovat 1+5

Kuva: Pekka Huovila

LRK Tornio puolestaan sai aloittaa kauden kahdella kotiottelulla. Avauskierroksella joukkue otti hienon 3-2 voiton HIFK:sta, mutta toisessa ottelussa se ei mahtanut mitään Porvoon Akillekselle, joka haki pisteet maalein 6-1, mutta siitä huolimatta joukkueen kauden avaus oli plus merkkinen. Joukueen tehoista kauden avausotteluissa ovat vastanneet hyvässä vireessä ollut Joonas Hiltunen sekä kapteeni Tuomas Mokko.

HIFK vs JPS

HIFK kohtaa kotivauksessaan viime kauden mestarin JPS:n. HIFK aloitti kauden pohjoisen vierasreissulla, josta oli tuomisena voitto ja tappio. Avausottelussa joukkueen peli ei vielä kulkenut ja se hävisi niukasti Torniolle, mutta toisessa ottelussa se murskasi OLS:n maalein 9-2. Mielenkiintoista nähdä mikä joukkueen taso on tänään, kun vastaan tulee paljon muuttunut JPS. HIFK:n riveistä esiin pitää nostaa joukkueeseen täksi kaudeksi tullut Joonas Peuhkuri, joka teki kahteen ensimmäiseen otteluun kolme maalia.

JPS ei ole pelannut vasta kuin yhden ottelun ja se ei vielä joukkueen todellista tasoa kertonut. Sen se kuitenkin kertoi, että valmennuksella on paljon tehtävää jos viime kauden mestari meinaa tällä kaudella edes haastaa sarjan kärkijoukkueita. JPS kärsi avausottelussa kotona murskatappion Veiterälle maalein 0-7, mutta tuosta ei kannata vetää vielä liian suuria johtopäätöksiä joukkueen todellisesta tasosta.

Kuva: Pekka Huovila

Narukerä vs WP-35

Porin Narukerää povattiin ennen kauden alkua mahdolliseksi yllättäjäksi ja joukkue aloittikin kauden kahdella voitolla. Varsinkin joukkueen hyökäyspelaaminen oli avausotteluissa todella väkevää ja se teki kahdessa ottelussa yhteensä peräti 19 maalia. Ensimmäisessä kamppailussa Narukerä kaatoi tämän päivän vastustajansa WP-35 vieraissa maalein 8-3 ja toisessa ottelussa tuli makea kotivoitto Botniasta maalein 11-6. Joukkueen pelaajista esille pitää nostaa Jaakko Hyvönen, joka teki kahdessa ottelussa huikeat 8 maalia. Lisäksi joukkueen uudet venäläispelaajat näyttivät, että ovat joukkueelle todella hyviä vahvistuksia.

WP-35 on JPS:n ohella ainoa joukkue sarjassa, joka on pelannut vasta yhden ottelun. Joukkue kärsi sarja-avauksessa tappion tämän päiväiselle vastustajalle Narukerälle, joten mitään yllätyksiä ei pitäisi ainakaan olla tulossa, koska vastustaja on tuttu. Toki joukkue lähtee altavastaajana otteluun, joten mikäli pisteitä vieraspelistä tulee edes tasapelin muodossa voi joukkue olla todella tyytyväinen.

Kampparit vs OLS

Sarjan kestomenestyjiin kuuluva Kampparit kohtaa tänään kotonaan OLS:n. Mikkeliläiset aloittivat kauden tappiolla ja voitolla, joten alku oli varsin odotettu. Avausottelussa Kampparit kärsi niukan 3-2 tappion Veiterälle, mutta siinäkin ottelussa joukkue pelasi todella pirteän toisen jakson, mutta pisteisiin se ei aivan riittänyt. Toisessa ottelussa se haki niukan 3-2 vierasvoiton Botniasta, kun Esko Liukkonen viimeisteli voittomaalin ottelun lisäajalla. Pelillisesti ottelu ei ollut joukkueelta aivan parasta, joten mielenkiintoista nähdä miten Kampparit suoriutuu tänään, sillä se lähtee selvänä ennakkosuosikkina päivän koitokseen.

Kuva: Pekka Huovila

OLS:n kauden on ollut odotetun vaikea ja se kärsikin molemmissa viime viikon otteluissa selvät tappiot sekä Akillekselle että HIFK:lle. Toki joukkueelle osattiin povata vaikeaa kauden alkua, sillä OLS:n joukkue on varsin nuori. OLS taistelee varmasti ottelusta toiseen tosissaan, mutta tänään se tuskin pisteille yltää ellei todellista tason nostoa ole viime viikosta tapahtunut.

Akilles vs Botnia

Kauden ehkä suurin mestarisuosikki Akilles aloitti kauden kahdella vierasvoitolla, kun se haki selvät voitot niin OLS:n kuin Tornion vieraana. Tänään joukkue pääsee ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen ja se lähteekin otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Akilleksen ehdoton ykköstykki avausotteluissa oli täksi kaudeksi paluun Porvooseen tehnyt venäläispelaaja Denis Sadakov, joka keräsi kahteen otteluun tehot 5+2.

Kuva: Pekka Huovila
Casper Hänninen

Botnia on aloittanut kauden kahdella tappiolla, mutta joukkueen pelaaminen ei ole ollut niin huonoa kuin tulokset antavat ymmärtää, sillä Botnian ohjelma on alkuun todella kova. Tänään se lähtee selvänä altavastaajana, mutta joukkueen tavoitteet ovat varmasti päävastustajien kohtaamisessa. Joukkueen tehoista avauskierroksilla on vastannut pitkälti kaksikko Tuomas Antikainen ja Juri Schreck, jotka molemmat keräsi kahteen ensimmäiseen peliin kolme tehopistettä mieheen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.