Italia jätti Espanjan rannalle ruikuttamaan ja eteni EM-finaaliin

Uefa euro 2021 2020

Italia eteni jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen loppuotteluun voittamalla välieräottelussa Espanjan. Ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun, jossa Italia onnistui neljä kertaa ja Espanja kaksi kertaa. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen tilanne oli 1–1.

Ottelun avausmaalin teki 60. minuutilla Federico Chiesa, joka pääsi laukomaan Espanjan rangaistusalueen rajalta ja oikean jalan laukaus kiersi Espanjan maalin takakulmaan ohi maalivahti Unai Simonin.

Vaihtojen avulla Espanja sai pallonhallinnan paremmin itselleen ja 80:lla minuutilla Morata pääsi tekemään tasoitusmaalin. Olmo löysi reiän Italian puolustuksesta ja syötti Moratan yksin läpi. Hyökkääjä viimeisteli turnauksen kolmannen maalinsa varmasti.

Espanjalle rangaistuspotkukilpailu oli turnauksen toinen ja Italialle ensimmäinen. Hyvin rankkarit Sveitsiä vastaan selvittänyt Espanjan maalivahti Simon selvitti Manuel Locatellin ensimmäisen rankkarin alakulmasta.

Espanjan Olmo tavoitteli vasenta yläkulmaa, mutta karkasi kuitenkin yli maalin. Tämän jälkeen Andrea Belotti kävi tekemässä Italialle rankkarikisan ensimmäisen.

Ratkaisevan rankkarin pääsi laukomaan Chelsean Jorginho, joka ei erehtynyt.

Finaalipaikka on Italialle EM-historian neljäs. Italia kohtaa finaalissa Englannin tai Tanskan, jotka kohtaavat Lontoossa keskiviikkoiltana.