Ilves ja Tappara voittoihin, Pelicansille tappio

ilves_logo

Champions Hockey Leaguen kausi 2023-2024 starttasi torstaina. Suomalaisjoukkueista Ilves voitti vieraissa Dynamo Pardubicen 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) ja Tappara jatkoerän jälkeen niin ikään vieraissa Aalborg Piratesin 2-1 je. (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Pelicans sen sijaan hävisi kotonaan Växjö Lakersille 1-5 (0-1, 1-2, 0-2).

Ilves siirtyi Tshekeissä johtoon reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Joona Ikonen onnistui viimeistelyssä nopean hyökkäyksen päätteeksi. Tupsukorvat tuplasivat johtonsa toisessa erässä, kun Samuli Ratinen osui ajassa 25.53 Oula Palven röyhkeän nousun jälkeen.

Isäntäjoukkue pääsi hetkeksi peliin mukaan kolmannessa erässä, kun Lukas Radil ohitti Ilves-vahti Jakub Malekin. Ilves ei kuitenkaan kavennuksesta hätkähtänyt vaan Eemeli Suomi vei ylivoimalla maalin edestä tamperelaiset uudestaan kahden maalin karkumatkalle. Enempää osumia ei tässä ottelussa nähty.

– Tämä oli todella kova peli, ehkä jopa vaativampi kuin osasimme odottaa, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen tuumi.

Pennasen mukaan etenkin tamperelaisten toinen maali oli ottelussa arvokas.

– Se tuli tärkeään paikkaan, vastustaja pääsi luomaan painetta ennen sitä, Pennanen huomautti.

Pelicans puolestaan joutui Lahdessa takaa-ajajaksi jo ottelun viidennellä minuutilla, kun Marcus Sylvegård maalasi vieraille.

Toisessa erässä nähtiin kolme maalia, joista Pelicans vastasi vain keskimmäisestä. Joachim Blichfeld ja Tobias Rieder juhlivat Timrån maaleja, Lars Bryggman puolestaan Pelicansin. Bryggmanin osuma syntyi hurjalla tykillä ohi Timrå-vahti Emil Larmin. Petteri Riihisen 5+10 minuutin rangaistus sekoitti lahtelaisten peliä erän puolessa välissä.

Kolmannessa erässä Pelicans joutui taipumaan vielä kahdesti. Ensin Blichfeldin illan toisen maalin myötä ja loppulukemat 1-5 iski tyhjiin Brian Cooper.

– Tulos oli mitä oli, tällä kertaa toinen joukkue oli parempi, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä myönsi.

Niemelää jäivät harmittamaan lukuisat jäähyt, jotka sotkivat lahtelaisryhmän otteita.

– Jäähyt veivät rytmin meidän pelistämme, mutta hyvää oppia tämä oli, Niemelä mietti.

Tanskassa Aalborgin ja Tapparan välisessä kamppailussa avauserä oli maaliton, mutta heti toisen erän alkuun Tappara onnistui, kun Nick Baptiste iski Anton Levtchin mainion esityön jälkeen. Tanskalaiset tulivat tasoihin Tapparan huolimattoman puolustuspelaamisen myötä Calder Brooksin maalilla ajassa 32.33.

Päätöserässä ei maaleja nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoerästä. Sitä oli jäljellä enää vajaa minuutti, kun Tapparan Baptiste ratkaisi koitoksen erinomaisen yksilösuorituksen päätteeksi.

– Tiesimme, että tästä pelistä tulee tiukka ja sellainen se oli, Tappara-luotsi Rikard Grönborg huomautti.

Grönborg antoi kiitosta paitsi kaksi maalia tehneelle Baptistelle niin myös joukkueen varsin kokemattomalle puolustukselle.

– Valtteri Kemiläinen putosi nopeasti pelistä pois ja (Oskari) Manninen oli sivussa alun perin. Nuoret puolustajamme pelasivat tänään hyvin, Grönborg kiitteli.

Neljäs suomalaisjoukkue, Lukko, pelaa oman avausottelunsa Belfast Giantsia vastaan perjantaina Raumalla.