Huuhkajilla edessä Kansojen liigan huippu tärkeä ottelu – Kaatuuko Wales ja tuleeko nousu A-ryhmään – Lue ennakko illan otteluun

Huuhkajat pelaa tänään viimeisen, mutta sitäkin tärkeämmän Kansojen liigassa pelattavan B-liigan ottelun, jossa ratkeaa samalla lohkon voittaja. Ennen tämän illan ottelua Wales johtaa taulukossa yhdellä pisteellä Suomea, joten voitolla Huuhkajat  pääsisi Walesin ohi ja nousisi samalla kovimpaan eli A-liigaan. Wales voitto ja samalla lohkovoitto tarkoittaisi käytännössä myös sitä, että Suomi saisi suurella todennäköisyydellä jatkokarsintapaikan MM-kisoihin vaikka itse karsinnat menisivät alakanttiin.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Wales 

Wales on pelannut todella loistavan Kansojen liigan B-lohkon tähän asti, sillä joukkue on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta peräti neljä ja pelannut kerran tasan. Joukkueen puolustuspelaaminen on ollut timanttia koko Kansojen liigan ajan, sillä joukkue ei ole päästänyt vielä yhtään maalia omiin ja kuitenkin viisi peliä on jo pelattu. Toki samaan hengenvetooon on sanottava. että joukkueen hyökkäyspeli ei ole ollut mitään ihmeellistä, sillä se on voittanut kaikki neljä otteluaan maalein 1-0. Mikään yllätys ei ole, että kukaan Walesin joukkueesta ei ole tehnyt yhtä maalia enempää.

Embed from Getty Images

Wales lähtee Huuhkajia vastaan varmasti aktiivisemmalla taktiikalla kuin, jotain muuta joukkuetta vastaan, sillä ottelun avausmaalilla on illan kamppailussa hurja merkitys, koska panoksena on kuitenkin lohkovoitto. Wales on ollut kotona todella vahva, sillä yhdeksästä edellisestä kotipelistään joukkue on voittanut peräti seitsemän ja pelannut kahdesti tasan. 

Lisäksi joukkueen pelaajat voivat lähteä suhteellisen kovalla sekä varmalla itseluottamuksella illan kamppailuun, sillä esimerkiksi maaliton tasapeli sopisi joukkueelle enemmän kuin hyvin. Olisi kiva nähdä miten peli muuttuisi jos Huuhkajat teki johtomaalin esimerkiksi 15-30 minuutin kohdalla.

Suomi

Huuhkajat aloitti Kansojen liigan Olympiastadionilla kärsittyään 0-1 tappion illan vastustaja Walesille. Tuon kamppailun jälkeen Huuhkajat sisuuntui toden teolla ottamalla neljä’ peräkkäistä voittoa. Yhtenä suurimpana sankarina hyökkäyksessä on häärinyt Bundesliigassa pelaava Fredrik Jensen, joka ratkaisi molemmat Irlanti kamppailut Suomelle.. 

Lisäksi puolustus on toiminut Suomella todella hyvin, kun katsoo neljää edellistä ottelua, jotka kaikki Huuhkajat ovat voittaneet. Noissa neljässä pelissä joukkue on päästänyt yhden maalin ja sekin tuli rankkarista edellisessä ottelussa Bulgariaa vastaan, joten edellinen pelitilannemaali on syntynyt ystävyysottelussa  Puola vastaan lokakuun alussa.

Embed from Getty Images

Mielenkiintoista nähdä mikä on Suomen avauskokoonpano illan otteluun. Aika varmana voi pitää sitä, että loukkaantuneen Joel Pohjanpalon tilalla avelauksessa aloittaaa Marcus Forss, joka voikin olla se ratkaiseva pelaaja Huuhkajille, joka tekee sen yhden tärkeän maalin, jolla lohkovoitto irtoaisi.

Ottelun luonne tulee varmaan olemaan se, että Wales tulee ottelun alussa ensimmäiset 20-25 minuuttia todella kovin päälle. Mikäli Suomi kestää kotijoukkueen alku rynnistyksen on Suomella hyvät saumat ottaa tuon jälkeen voitto itselleen ja napata toinen nousu putkeen Kansojen liigassa. Nimittäinen henki ja itseluottamus on nykyisessä joukkueessa todella kova. Avausmaali on isossa roolissa illan ottelussa ja se olisi hyvä Huuhkajien saada.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.