Scroll Top

Huuhkajat päättää EM-karsinnat illan Kreikka kamppailuun, lue ennakko ja katso mistä asetelmista otteluun lähdetään

Suomi päättää tänään urakkansa jalkapallon EM-karsinnoissa, kun se kohtaa vieraskentällä Kreikan. Onneksi Huuhkajilla ei ole enää suuria panoksia illan ottelussa, koska historiallinen EM-kisapaikka varmistui jo viime perjantain Liechtenstein voitolla, joten sekä pelaajat että fanit voivat ottaa tänään rennoin mielin. Suomi ja Kreikka ovat kohdanneet viimeisen reilun vuoden aikana useasti, sillä ennen EM-karsintoja maat kohtasivat myös Kansojen liigassa. Keskinäisissä otteluissa kotijoukkue on ollut vahvoilla, sillä Suomi voitti Kansojen liigassa Kreikan Ratinassa maalein 2-0 ja syyskuussa pelatussa EM-karsintaottelussa sama toistui tällä kertaa maalein 1-0. Kreikka sitä vastoin voitti Huuhkajat Kansojen liigassa kotonaan maalein 1-0, joten mielenkiintoista nähdä jatkuuko kotivoittojen sarja myös tänään vai pistääkö Huuhkajat tilastot uusiksi.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Kreikka

Kreikalle kuluneet EM-karsinnat ovat olleet valtava pettymys ja se jää nyt toista kertaa peräjälkeen ulos EM-kisoista. Edellisen kerran se oli mukana vuonna 2012 ja ylsi silloin aina puolivälieriin asti. Toki näissä karsinnoissa Kreikka on parantanut otteitaan loppua kohden ja joukkue on noussut lohkossa jo kolmanneksi ja haluaa varmasti tuon sijoituksen myös pitää, koska se vaikuttaisi positiivisesti seuraavia MM-karsintalohkoja arvottaessa.

Embed from Getty Images

Iso syy Kreikan parantuneisiin otteisiin on kesken karsintojen joukkueen peräsimeen tullut hollantilaisvalmentaja John Van’t Schip, jonka alaisuudessa alku oli hankala, mutta nyt joukkue on ottanut kaksi voittoa putkeen ja haluaa varmasti päättää karsinnat voittoon kiihkeän kotiyleisön edessä. Varsinkin kotivoitto Bosniasta kertoo paljon joukkueen potentiaalista ja Kreikan joukkueessa onkin tukku hyviä pelaajia, jotka pelaavat kovissa Euroopan sarjoissa. Puolustuksesta löytyy muun muassa Konstantinos Stafylidis, joka pelaa ammatikseen Saksan Bundesliigassa Hoffenheimin riveissä. Keskikentän pohjalla pelaa Dimitrios Kourbelis, joka pelaa Kreikan suurseura Panathinaikosissa. 

Kreikka saattaa pelata tänään, jopa kolmella hyökkääjällä ja yksi niistä on suurella todennäköisyydellä Dimitrios Limnios, joka teki edellisessä ottelussa Armeniaa vastaan Kreikan voittomaalin, joten Suomen puolustuksen on syytä varoa tätä nuorta 21-vuotiasta kreikkalaishyökkääjää.

Embed from Getty Images

Suomi

Huuhkajat lähtee illan kamppailuun vapautuneesti, sillä joukkue on jo varmistanut historiallisen arvokisapaikan. Pelaajat kestivät valtavat paineet ihailtavan hyvin ja joukkue otti Liechtensteinista hallitun esityksen jälkeen vakuuttavan voiton maalein 3-0 ja samalla varmistui lohkon kakkospaikka. Markku Kanervan suojatit ovat pelanneet kahdessa edellisessä pelissä sekä puolustus että hyökkäyssuuntaan todella hyvin, josta kertoo myös joukkueen maaliero 6-0. Tähän, kun lisätään paineet joiden alaisena joukkue joutui pelaamaan, voi suoritusta pitää todella hyvänä.

Embed from Getty Images

Vaikka Suomi pääsee illan otteluun niin sanotusti paineettomasti on joukkueella kuitenkin kamppailussa vielä panosta ensi kesää silmällä pitäen. Nimittäin jos Huuhkajat onnistuvat illan kamppailun voittamaan on Suomi suurella todennäköisyydellä EM-kisojen lohkoarvonnassa kolmoskorissa ja se tietäisi sitä, että alkulohkoon tulisi yksi ns. Suomea heikompi joukkue viimeisestä eli neloskorista.

Koska illan ottelussa ei ole enää varsinaista pakkoa ottaa pisteitä voikin olla, että avauskokoonpanossa nähdään muutamia uusia nimiä verrattuna perjantain Liechtenstein otteluun. Sellaista tietoa on kantautunut, että joukkueen monivuotinen ykköstorjuja Lukas Hradecky mahdollisesti huilaa illan ottelun, mutta tämä ei sinänsä vaikuta juuri mihinkään. Mikäli maalinsuulle tulee Italian Serie A:ssa ammatikseen pelaava Jesse Joronen on maalivahtitilanne hyvissä kantimissa, sillä Joronen on pelannut erinomaisen syksyn saapasmaassa. Muista vaihdoksista ei ole juuri tietoja kantautunut, mutta voi hyvinkin olla, että Simon Skrabb ja Fredrik Jensen aloittavat avauskokoonpanossa. Mukava on ainakin seurata viime pelissä uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin tehneen Jasse Tuomisen otteita. Miehen pelit ovat Huuhkaja -paidassa ailahdelleet, mutta Liechtenstein ottelun onnistuminen antaa varmasti itseluottamusta, joten maaleja saattaa hyvinkin tulla myös illan Kreikka kamppailussa.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.