Historiaa – Nurminen / Siren ensimmäisenä suomalaisena maailmankiertueen turnausvoittoon

Lentopallo beach volley

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren saavuttivat sunnuntaina ensimmäisinä suomalaisina osakilpailunvoiton beach volleyn maailmankiertueella. Kaksikko voitti Budapestissä pelatun ns. 1-tähden turnauksen finaalissa italialaiskaksikon Tobia Marchetto / Gianluca Dal Corso 21-19, 21-17.

Suomalaiset etenivät turnausvoittoon voitettuaan turnauksen viisi viimeistä otteluaan avaustappionsa jälkeen. Sunnuntain huikeassa välierässä finaalipaikka varmistui 22-20, 19-21, 15-13 -voitolla israelilaisista Eylon Elazar / Netanel Ohana.

Samaisessa Budapestin turnauksessa nykyisin Kyprosta edustava Erika Nyström saavutti uransa ensimmäisen maailmankiertueen mitalitilan sijoituttuaan toiseksi parinsa Daria Gusarovan kanssa toiseksi.

FIVB:n maailmankiertueella pelataan nykyään viiden eri tason osakilpailuja: 1-4 tähden ja Masters. Tällä kaudella ei ole toki järjestetty kuin 1,2 ja 4-tähden osakilpailuja.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto