Henri Johansson teki salibandyhistoriaa – F-liigan ensimmäinen 1000 runkosarjapisteen mies

Nokian KrP:n Henri Johanssonista tuli tänään kaikkien aikojen ensimmäinen pelaaja, joka yltää F-liigan runkosarjassa tuhanteen tehopisteeseen. Johansson saavutti merkkipaalun syöttäessään Steelersin vieraana KrP:n 3–0-maalin. Kaikkiaan hän teki nokialaisten 9–5-voittoon päättyneessä ottelussa tehot 2+2.

Henri Johanssonin 469 runkosarjaottelun saldo on nyt siis 582+420=1002.

Liigadebyyttinsä 2002 tehnyt Henri Johansson, 35, edusti vuoteen 2009 Classicia ja siitä alkaen Nokian KrP:tä, jossa hän pelaa nyt jo kahdettatoista kauttaan. Vuodesta toiseen komeita tehoja takoneen Johanssonin hurjin kausi oli 2011-2012, jolloin hän merkkautti KrP.n paidassa liigan maali- ja piste-ennätyksiksi 91 (62+29) tehopistettä. Hän jakaa Lasse Riitesuon kanssa liigan yhden ottelun maaliennätyksen (9) ja Riitesuon sekä Sami Johanssonin kanssa yhden ottelun piste-ennätyksen (10). Johansson oli voittamassa Suomelle 2010 miesten ja 2003 U19-miesten maailmanmestaruutta.

Keskiviikon toisessa ottelussa Happee löi vieraissa SPV:n rangaistuslaukauksilla 5-4. Happee johti toisessa erässä 0-2 ja kolmannessa 2-3 ja vielä viimeisellä viisiminuuttisella 3-4, muttei kyennyt karistamaan Peliveljiä kannoiltaan. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Jukka-Pekka Pelto-Arvo tasoitti Sami Kosken syötöstä. Rangaistuslaukauskilpailussa Samuli Grönforsin, Peter Kotilaisen ja Paul Kotilaisen maalit toivat lisäpisteen Happeelle, kun isännistä onnistui ainoastaan Tuomas Mustonen.

F-liigan miesten ottelut jatkuvat perjantaina, jolloin vuorossa ovat Classic–Tiikerit ja Westend Indians–LASB.