Härkämäinen viikonloppu

sarjataulukko

Härkäviikko. Tuttu sana tämän vuoden Futsal-liigassa. Siitä pelaajat ja yleisö ovat saaneetkin nauttia jo useaan otteeseen kauden 2014-2015 edetessä. Futsal-liigassa on härkäviikkojen loppumisen kunniaksi siis 11 ottelun viikonloppu, jonka aloitti perjantaina pelattu Ilves FS:n ja TPK:n välinen mittelö. Kissapedot veivät turkulaisia Tammelantorin Ullan grillille lukemin 7-2 eikä täten jättänyt mitään sattuman varaan 3 pisteen suhteen. Outoa ottelussa oli ainoastaan se, että Ilves teki 7 maalia, Antti Teittinen päätti vajaa 300 minuuttia kestäneen maalittoman putkensa ja suomifutsalin monitoimimies Styntty-channelin maalikooste kesti yli 2 minuuttia. Niin tai näin, Ilvekselle arvokkaat 3 pistettä, jotka pitävät sen tiiviisti runkosarjan kakkossijalla.

Sarjataulukkoa silmäillessä voidaan tilanteen todeta olevan jakautunut neljään eri kategorian pooliin. Kärkikolmikko KaDy, Ilves FS ja Sievi Futsal käyvät kiivasta kamppailua runkosarjan voitosta. Vaikka KaDy tänään lauantaina voittaisikin “rästiottelunsa” ja karkaisi jälleen normaaliin 5 pisteen johtoonsa, on teoriassa kaikilla näillä kolmella joukkueella eväät hoidella runkosarjan ykköstila nimiinsä. Sen alleviivasi tämän viikon aikana Ilves FS, joka keskiviikkona kävi pudottamassa sarjakärki KaDyn cupista sekä takomalla eilen turkulaisten verkkoon 7 kaappia. Oman lusikan soppaan työnsi perjantai-illan ratoksi Sievi Futsal, joka vahvistui entisestään hankkimalla loppukaudeksi riveihinsä serbialaisen Marko Simeunovicin, 25.

Taulukon toisessa poolissa sijoilla 4-7 vaanivat Leijona Futsal, GFT, Tervarit ja SoVo. Nämä neljä taas käyvät omaa kisailuaan playoffien viimeisestä kotietupaikasta. Leijona Futsal ja GFT voivat tosin materiaalinsa sekä pisteidensä valossa nousta vielä haastamaan jopa sarjan kärkikolmikkoa.

Kolmanteen pooliin laskettanee sijoilla 8-10 majailevat TPK, Riemu ja PP-70, joiden graalin maljana siintää runkosarjan 8:s tila, eli viimeinen playoff-paikka. Tällä hetkellä kahdeksatta sijaa pitää itsellään kehnolla pelillä Ilvestä vastaan kuokkaan ottanut TPK. Riemulla ja PP-70:llä on viikonloppuna mahdollisuus kiriä TPK:n piste-eroa, mutta työmaa ei ole helpoin mahdollinen. Neljänteen pooliin, eli sijoille 11-12 ovat valahtaneet vain kuudella sarjapisteellä nousijajoukkue PS Villa sekä parhaan teränsä aikoja sitten menettänyt Mad Max.

Pisteiden valossa viikonlopusta on tulossa erittäin kinkkinen ja jokaiselle joukkueelle tärkeä viikonloppu, sillä jokaisella ryhmällä riittää taisteltavaa omissa pooleissaan. Kerrointen valossa lauantain ottelut eivät tarjoa houkuttelevia singelbetsejä, mutta kerrointen tai vaikka tuplauksen nostatusta voi hakea kohteista Tervarit – Leijona Futsal merkillä 2 sekä Mad Max – GFT niin ikään merkillä 2. Sunnuntain mielenkiintoisin kamppailu käydään Akaan Toijalassa, kun tänään pitkällä vierasreissulla seilaava Leijona Futsal saa vieraakseen sarjakärki KaDyn. Sunnuntain otteluiden kertoimet kannattaa tarkistella tämän päivän otteluiden jälkeen.

Viikonlopun Futsal-liiga:
La 31.1.2015
Klo 12.30 PS Villa – Riemu
Klo 14.00 KaDy – SoVo
Klo 15.00 Mad Max – GFT
Klo 15.00 Tervarit – Leijona Futsal
Klo 16.00 Sievi Futsal – PP-70

Su 1.2.2015
Klo 15.00 Leijona Futsal – KaDy
Klo 15.00 SoVo – PS Villa
Klo 15.00 GFT – Sievi Futsal
Klo 15.45 TPK – Mad Max
Klo 16.00 PP-70 – Tervarit

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.