Scroll Top

Happee vei FBC:ltä tikkarin kieleltä

Salibandy2

Happee vei FBC Turulta tikkarin suusta, kun turkulaisten 7–3-kotijohto suli viimeisellä kympillä tasatilanteeksi ja lopulta 7–8-jatkoaikatappioksi. Pistekin riitti kuitenkin nostamaan FBC:n sarjan jumbopaikalta. Lauantain toisessa ottelussa Oilers löi vieraissa OLS:n 8-5.

Turussa oli yllätys jo melkein paketissa, kun Krisjanis Tiltins nosti FBC:n yhdeksän minuuttia ennen loppua rangaistuslaukauksesta 7–3-johtoon. Sitten kotijoukkue kuitenkin kutsui Happeen takaisin peliin omilla tarjoiluillaan. Jonne Junkkarisen kaukolaukaus lurahti maalivahti Jens Beijarin käsien läpi, Roni Laasosen 7-5 syntyi vastustajan namupassista, Matti Minkkinen kiskaisi kääntolaukauksella laidasta 7-6 ja kuudella viittä vastaan Jami Manninen poikkisyötöstä pelin tasoihin. Jatkoajan FBC joutui aloittamaan alivoimalla, ja Happee kruunasi iltansa Niko Laitin keskeltä puolustusnelikkoa iskemällä voittomaalilla. Happeen peliä johti tänään puolustaja Jonne Junkkarinen komeilla teholukemilla 2+3.

Oulussa Elias Pekari laukoi Oilersin toisessa erässä jo 4–1-johtoon, mutta Iiro Savela ja Luukas Hyvärinen nostivat oululaiset taas maalin päähän. Kahdesti sen jälkeen repi Oilers eron kahteen ja yhtä monta kertaa tuli OLS maalin päähän, viimeisen kerran Olli Wikstedtin kaventaessa kuudella viittä vastaan tilanteeksi 5-6 kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria. Siihen kotijoukkueen maalihana kuitenkin sulkeutui, ja viimeisellä minuutilla Oilers komisteli lukemia vielä kahdesti. Ensin osui Matias Juuranto ja sitten vielä tyhjiin Tuomas Iiskola. Heikki Iiskola (3+1) ja Tuomas Iiskola (2+2) olivat illan neljän pisteen öljymiehet.

Oilersilla on nyt sarjakärjessä neljän pisteen etumatka Classiciin, josta Nokian KrP on kolmen pisteen päässä.

Sunnuntaina nähdään ottelu Westend Indians–Nurmon Jymy.

F-liigan naisten sarjassa nähtiin lauantaina isonumeroisia voittoja, kun SaiPa kaatoi kotonaan Welhot 12-2, TPS vieraissa ÅIF:n 7-0 ja SB-Pro kotonaan Kooveen 10-3.

Koovee sinnitteli hyvin mukana kolmanteen erään, jonka aluksi Viivi Tiilikainen vielä linkosi takakulmaan 4–3-kavennuksen. Sitten vieraiden puolustus kuitenkin hajosi täysin, ja SB-Pro namutteli kymmeneen minuuttiin kuusi maalia. Jenni Rautasen 5–3-osuma syntyi heti Kooveen kavennusta seuranneessa vaihdossa, ja tuon osuman jälkeen kello ehti käydä vain neljä sekuntia Bea Karlingin napattua pallon suoraan aloituksesta ja nostettua jo 6-3. Jenni Rautanen urakoi tehot 3+1 ja Veronika Kopecka 2+2. Lotta Lindi laukoi kaksi maalia.

TPS:n maajoukkuevahti Noora Vuorelan nollapeli irtosi tänään 13 torjunnalla, kun kollega Helmi Rauhala sai toisessa päässä venyä pallon tielle 30 kertaa. Sipoon avauserässä nähtiin vasta Olivia Pietilän maali, mutta toisessa TPS iski viisi lisää Eerika Kosken osuessa kahdesti ja Milla Nordlundin, Jenna Saarion ja Seraina Fitzin kerran.

Lappeenrannan murskanumerot pohjustettiin jo ennen ottelun alkua, kun Welhot oli saapunut otteluun vain yhdeksän kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin kokoonpanolla. Niinpä SaiPa ratkaisi pelin heti kättelyssä mätkimällä taululle 18 minuutissa 7–0-johdon. Liigan pistekärki, MM-kisoihin valmistautuva Miisa Turunen komisteli syksyn saldoaan tänään kuudella maalilla ja yhdellä syöttöpisteellä.

TPS nousi päivän voitollaan 33 pisteeseen ja ohi 31 keränneiden EräViikinkien ja Classicin tutulle paikalleen sarjakärkeen.

Sarja jatkuu maanantaina Oulussa ottelulla SSRA–O2-Jyväskylä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.