Golf – Suomalaispelaajat hurjassa iskussa Eurooppa Tourilla – Sami Välimäli ja Mikko Korhonen kilpailun kärjessä ennen huomista päätöspäivää

Suomalaisgolfarit jatkoivat loistavia otteitaan Euroopan kiertueen osakilpailussa Oman Openissa. Perjantain jälkeen loistavissa asemissa kolmantena ollut Kalle Samooja ei ollut tänään aivan parhaalla pelipäällä, vaikka mies ihan kohtalaisen kierroksen pelasi. Miehen kierrostulos lauantaina oli tasan par, joten sijoitus tippui ennen huomista päätöspäivää sijalle yksitoista. Eilen sekä tänään Samoojalle sattui kaksi isoa virhettä, sillä mies pelasi molempina päivinä yhdet reiät tulokseen +3, joten tuon kaltaiset virheet heikentävät paljon menestysmahdollisuuksia. Mikäli edes toinen noista isoista virheistä olisi jäänyt tekemättä, olisi mies aivan kärkikahinoissa ennen päätöspäivää. Vaikka mies onkin top 10 ulkopuolella on ero kilpailun kärkeen vain kolme lyöntiä, joten avaimet voittoon ovat vielä olemassa.

Embed from Getty Images

Päivän parasta peliä suomalaisista pelasi Eurooppa Tourilla tulokaskauttaaan pelaaja Sami Välimäki. 22-vuotias nuorukainen pelasi tasaisen päivän eikä virheitä kierrokseen mahtunut ja hän teki kolmannella kierroksella kahdeksan birdiä ja kymmenen paria. Kierroksen yhteistulos kahdeksan alle parin oli koko porukan päivän paras tulos ja nosti suomalaisen kilpailun johtoon viiden muun pelaajan kanssa. Mikäli nuorukainen pystyy pelaamaan yhtä virheettömästi mitä tähän asti on pelannut, on voitto tai ainakin sijoittuminen vähintään top viiteen täysin realismia.

Embed from Getty Images

Päivän kolmas ja kokenein suomalaispelaaja Euroopan kiertueella, Mikko Korhonen oli myös tulessa päivän kierroksella. Korhosen pelaaminen oli koko päivän ajan tasaista eikä virheitä kierrokseen mahtunut. Korhonen aloitti päivän loistavasti tekemällä kolmelle ensimmäiselle reiälle birdiet ja etuysi oli muutenkin vahva ja sujui tulokseen viisi alle parin. Loput yhdeksään reikää sujui vielä kaksi alle ja näin miehen kierrostulos oli -7 eli päivän toiseksi paras heti Välimäen jälkeen. Myös Korhonen on jakamassa kilpailun kärkipaikkaa tuloksella 11 alle, joten suomalaisnäkökulmasta huominen päätöspäivä on enemmän kuin mielenkiintoinen.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.