Golf – Sami Välimäki nappasi historiallisen voiton Euroopan kiertueen osakilpailussa Omanissa – Katso video miehen voittoputista

Tulokaskautta Eurooppa Tourilla pelaava Sami Välimäki kruunasi upean viikonvaihteen voittamalla Eurooppa kiertueen osakilpailun Omanissa. Suomalaisen voitto irtosi vasta uusinnassa, jossa hän peittosi Etelä-Afrikan Brandon Stonen. Uusinnassa jouduttiin pelaamaan peräti kolme reikää ja molemmilla pelaajilla oli alussa omat paikkansa, mutta lopullinen ratkaisu syntyi kolmannella reiällä, jossa Välimäki teki parin ja Stone puolestaan joutui tyytymään bogeyn.

Embed from Getty Images

Suomalaispelaaja kuittasi voitosta reilut 265 000 euroa sekä 460 ranking-pistettä ja mikä tärkeintä, samalla hän sai pelioikeuden Euroopan kiertueelle seuraavaksi kahdeksi kaudeksi, joka helpottaa paljon loppukauden tekemistä. Voitto oli tärkeä  myös suomalaispelaajien näkökulmasta, sillä pitkään aikaan ei ollut tullut kuin yksi Kalle Samoojan sijoitus kolmen joukkoon. Edellisestä Tourin voitosta on aikaa lähes tarkalleen 10 kuukautta, kun Mikko Korhonen voitti Kiinassa pelatun kilpailun toukokuun alussa 2019.

Voitolla Välimäki teki myös suomalaista golfhistoriaa, sillä kukaan suomalaispelaaja ei ole pystynyt ottamaan yhtä nopeasti uransa ensimmäistä voittoa Eurooppa Tourilla. Välimäellä oli menossa vasta kuudes kilpailu kiertueella. Esimerkiksi Mikko Korhonen saavutti ensimmäisen voittonsa vasta seitsemännellä kaudellaan. Myös Suomen kaikkien aikojen ykköspelaajalla Mikko Ilosella meni ammattilaisena kuusi vuotta ennen ensimmäistä ykköstilaansa Euroopan kiertueella, joten tämä kuvastaan hyvin Välimäen voiton arvoa. Lisäksi nuorukainen siirtyi ammattilaiseksi vasta tammikuussa 2019 eli reilu vuosi sitten.

Oman Openin hyvää suomalaispanosta täydensi Mikko Korhonen, joka oli lopputuloksissa hienosti neljäs tuloksella 11 alle parin ja mies kuittasi sijoituksesta palkintorahaa 73 000 euroa. Kilpailun hyvin aloittanut Kalle Samooja hyytyi viikonlopun kierroksilla ja tänään mies pelasi kierroksen tulokseen +3 ja tippui sijaluvulle 30, joka toki sekin antaa arvokkaita rankingpisteitä jatkoa ajatellen.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.