Golf – Kalle Samooja teki upean nousun Euroopan -kiertueella ja nappasi samalla isot palkintorahat

Suomalaisgolffareilla oli hyvin kaksijakoinen päätöspäivä Euroopan -kiertueen toisessa finaalikilpailussa Etelä-Afrikassa. Mikko Korhonen lähti päätöskierrokselle upeasti sijalta kuusi ja suomalainen oli hyvin mukana kärkitaisteluissa ennen päätöspäivää. Kalle Samooja puolestaan lähti päivään top 20 ulkopuolelta, mutta miehellä oli eväät nousuun, koska suomalaisen ympärillä kilpailu oli hyvin tasainen.

Korhosen taistelu kärkisijoista haihtui heti ensimmäisiin reikiin, sillä mies teki ensimmäiseen viiteen reikään kolme bogia sekä yhden tripla bogeyn, joten miehen tulos tippui hetkessä kuusi alle parista tasan parin. Etuysille mies sai tehtyä yhden birdien, mutta kun korttiin merkittiin vielä yksi bogey lisää sujui ensimmäiset yhdeksän reikää tulokseen kuusi yli parin. Kun peli oli hakusessa ei takaysikään juuri ilonaiheita tarjonnut, mutta sujui sentään huomattavasti paremmin kuin etuysi. Korhosen kierros sujui lopulta tulokseen 79 eli seitsemän yli parin ja hän oli kilpailussa lopulta 24 ja kuittasi palkintorahoja vajaa 50 000 euroa. Mikä tärkeintä Korhonen piti paikkansa Eurooppa kiertueen rankingissa 50 parhaan joukossa ja näin suomalaispelaaja pääsee  ensi viikolla isot palkintorahat tarjoavaan ja samalla kauden päättävään finaalikilpailuun, joka pelataan Dubaissa. Mikäli Korhonen onnistuu, siellä pelaamaan hyvin on hänelle mahdollisuudet yltää todella muhkeisiin palkintorahoihin.

Ihan hirveä päivä, kun hankaluudet alkoivat jo kolmannella reiällä. Onneksi olen mukana Dubaissa, sillä peli tuntuu ihan hyvältä Korhonen kertoi kilpailun päätyttyä.

Kilpailun toinen suomalainen Kalle Samooja puolestaan pelasi hyvän päätöskierroksen ja teki samalla loistavan nousun tuloslistoilla. Mies esitti varmaa ja suhteellisen virheetöntä peliä läpi päivän ja lopulta korttiin merkittiin kierroksen päätyttyä tulos 69 lyöntiä eli 3 alle parin, joka oli kaikista päivän pelaajista neljänneksi paras kierrostulos. Samooja nousi päivän päätteeksi tuloslistalla hienosti jaetulle sijalle kymmenen ja sai upeasta noususta palkinnoksi 93 000 euroa sekä 185 ranking pistettä nousten listalla sijalla 62, joka oli tulokaskauden Euroopan kiertueella pelanneelta Samoojalta loistava suoritus vaikkei mies kauden päättävään finaalikilpailuun yltänyt. Yksikään suomalaispelaaja ei ole aiemmin pelannut yhtä vahvaa tulokaskautta kuin mitä Samooja pelasi ei edes Suomen entinen ykköspelaaja Mikko Ilonen.

Tankki alkaa olla melko tyhjä, joten nyt huilataan loppuvuosi ja jatketaan vasta tammikuussa Samooja kertoi kisan päätyttyä.

Kilpailun voiton nappasi Englannin Tommy Fleetwood, joka löi uusinnassa Ruotsin Marcus Kinhultin. Fleetwoodille riitti uusinnassa voittoon varma par, koska ruotsalaispelaaja joutui puuosuman takia tekemään välilyönnin eikä näin enää yltänyt kunnon taisteluun voitosta. Voiton ja kakkossijan ero palkintorahoissa oli huikea, sillä Fleetwood kuittasi voitosta 2,268 miljoonaa euroa, kun taas Kinhult joutui tyytymään yli 1,5 miljoona euroa pienempään pottiin saadeen kuitenkin mukavat 766 000 euroa.