Golf- Kalle Samooja pelasi päivän parhaan tuloksen Eurooppa Tourilla – Muutkin suomalaiset tekivät upeaa nousua Oman Openin toisena päivänä

Suomalaisgolffareiden heikko esitys eilen alkaneessa  Eurooppa Tourin osakilpailussa Oman Openissa on enää muisto vain. Tänään pelatulla toisella kierroksella lähes kaikki suomalaiset laittoivat järestään jalan kaasulle ja pelaaminen oli myös sen mukaista ja nousu avauskierroksen jäljiltä oli kovalla tasolla.

https://twitter.com/EuropeanTour/status/1233406753607274496

Parhaiten suomalaisista tänään onnistui Kalle Samooja, joka pelasi toisen kierroksen huikeasti 7 alle parin eli 65 lyönnillä  ja näin mies nousi tuloksissa 35 sijaa ylöspäin ja on kilpailussa nyt jo jaetulla kolmannella sijalla yhteistuloksella kahdeksan alle parin. Samoojan toinen kierros ei alkanut kovinkaan hyvin, sillä mies teki heti ensimmäiselle reiälle bogeyn. Seuraavat kahdeksan reikää sujui loisteliaasti ja niille syntyi neljä birdiä, joten etuysi sujui lopulta kolme alle parin. Takaysiin suomalainen tuli hurjalla ryminällä ja suomalainen pelasi neljä ensimmäitä reikää(10.11.12 ja 13)tulokseen viisi alle parin, joka nosti tuloslistalla huimasti sijoitusta. Kierroksen loppuun syntyi vielä kaksi birdiä, mutta valitettavasti 15 reiälle tullut harmittava tripla bogey heikensi tulosta merkittävästi ja ilman sitä mies olisi ollut kilpailussa lyönnin tai kaksi johdossa. Virheestä huolimatta Samoojan kierrostulos on koko porukan jaettu päivän paras ja ennen huomista hän on tässä vaiheessa kilpailua kolmantena vain lyönnin päässä kärjestä, joten miehellä on hyvät iskuasemat viikonloppua ajatellen.

Embed from Getty Images

Tulokaskautta Eurooppa Tourilla pelaava Sami Välimäki suoriutui omasta urakastaan todella hyvin. Ensimmäisen kierroksen suomalainen pelasi eilen kaksi yli parin, mutta tänään tekemisessä oli aivan meininki ja näytti siltä, että nuorukainen olisi pelannut kiertueella jo useamman vuoden. Välimäki pelasi toisen kierroksen tulokseen viisi alle parin ja näin hän nousi tuloslistalla yli 80 sijaa ylöspäin ja on tällä hetkellä sijalla 19, josta on hyvät iskuasemat huomisella kolmannella kierroksella, sillä ero esimerkiksi kymmenen joukkoon on vain pari lyöntiä. Välimäen kierros oli pelaamisen osalta muutenkin tasapainoinen, sillä kierrokseen mahtui kuusi birdiä, yksi bogey sekä yksitoista paria.

Mikko Korhonen pelasi torstain avauskierroksen lyönnin paremmin kuin Välimäki, joten hän on tällä hetkellä sijalla 14, kun Välimäki on sijalla 19. Kokenut Korhonen teki perjantain kierroksella kuusi birdiä ja yhden bogeyn eli pelasi Välimäen tapaan tuloksen viisi alle parin. Korhosella on ollut jo pitkään ongelmia viikonlopun jatkokierroksilla, jotka ovat menneet enemmän tai vähemmän heikosti ja varsinkin viime kaudella viikonloppuina oli suuria vaikeuksia. Nyt Korhosella on hyvä paikka näyttää kaikille epäilijöille ettei miehen tavoite todellakaan ole pelkkä cut-rajan saavuttaminen. Korhosen ero top viiteen on vain kaksi lyöntiä ja kilpailun kärkeen viisi lyöntiä, joten mikäli peli kulkee edelleen yhtä hurjassa iskussa kuin tähän asti on miehellä kaikki mahdollisuudet nousta loistaville sijoituksille ja sitä kautta hankkia myös paljon tärkeitä ranking-pisteitä sekä hyvät palkintorahat.

Embed from Getty Images
Neljästä suomalaispelaajasta vain Tapio Pulkkanen epäonnistui Omanin kilpailussa. Pulkkasen kilpailu meni pieleen jo avauspäivänä, jonka hän pelasi tulokseen +6, joten tuosta tuloksesta oli vaikea tehdä mitään huimaa nousua. Unelmakierros olisi voinut nostaa suomalaisen cut-rajan paremmalle puolelle. Pulkkanen pelasi perjantaina ihan hyvää golfia tulokseen -1, mutta se ei riittänyt alkuunkaan jatkokierroksille. Pulkkanen teki kierrokselle peräti viisi birdietä, mutta vastapainoksi tuli neljä bogeya, joka viimeistään romutti haaveet viikonlopun jatko-kierroksista.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.