Golf – Kalle Samooja oli upeasti kolmas Eurooppa Tourin kilpailussa Qatarissa

Suomen Kalle Samooja jatkoi hienoja otteitaan Qatar Mastersissa ja otti kilpailussa jaetun kolmannen sijan. Upea tulos tuo suomalaispelaajalle mukavasti kahisevaa sekä ennen kaikkea todella tärkeitä ranking-pisteitä, joiden turvin hän ottaa ison harppauksen ylöspäin Eurooppa Tourin ranking -listalla.

Embed from Getty Images

Samooja pelas eilen upean kierroksen ja mies lähti päätöspäivään hyvistä asemista vaikka kärkeen olikin matkaa neljä lyöntiä. Etuysin Samooja pelasi hyvällä tasolla tehden kolme birdiä ja yhden bogeyn ja kun takaysi sujui myös tasaisesti kirjattiin suomlaisen korttiin tulos 69 lyöntiä eli kaksi alla perin. Samoojan neljän kierroksen yhteistulos oli 12 alle parin ja se riitti näin ollen jaettuun kolmanteen sijaan. Kaukana ei ollut, että Samooja olisi päässyt uusimaan kilpailun voitosta, sillä hän jäi Espanjan Jorge Campillosta ja Skotlannin David Drysdalesta vain lyönnin päähän ja näiden herrojen kohdalla voittotaistelu on parhaillaan käynnissä.

Viime viikolla uransa ensimmäisen voiton Eurooppa Tourilla napannut Sami Välimäki hukkasi peliään päätöskierroksella ja nuorukainen putosi lopputuloksissa sijalle 38. Vaikka sijoitus päätöskierroksella putosi reilusti alaspäin otti suomalaistulokas jälleen arvokkaita ranking-pisteitä ja positiivinen kausi sai näin ollen jatkoa.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.