Flyers ja Canucks nappasivat pakkovoitot yön NHL-peleissä

NHL:ssä Philadelphia Flyers otti toisen perättäisen voiton New York Islandersista, kun se pakotti pudotuspelien toisella kierrokselle ottelusarjaa johtaneen Islandersin jatkoeriin viime yön pelissä ja kairasi sieltä voiton.

Philadelphia aloitti pudotuspelien toisen kierroksen kuudennen ottelun vahvasti ja onnistui pääsemään ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon. Islanders kuitenkin nousi ensin rinnalle ja sitten ohi toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi, mutta sitäkin tärkeämpi maali, kun Flyersin Scott Laughton tasoitti lukemiksi 4–4. Philadelphian 5–4-voittomaalin iski toisessa jatkoerässä ajassa 95.03 Ivan Provorov.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Flyersin maalilla 49 kertaa torjunut Carter Hart.

Ilman tehopisteitä jäänyt Islanders-hyökkääjä Leo Komarov sai vastuuta reilut 12 minuuttia.

Sarja on on nyt tasalukemissa 3–3. Ottelusarjan ratkaiseva ottelu pelataan paikallista aikaa lauantaina. Ottelusarjan voittaja kohtaa konferenssifinaalissa Tampa Bay Lightningin.

Myös yön toisessa pudotuspeliottelussa Vancouver Canucks tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 3-3, kun se voitti Vegas Golden Knightsin maalein 4–0. Ottelun ehdoton tähti oli 48 kertaa torjunut Vancouver-veskari Thatcher Demko. 24-vuotias Demko teki NHL-historiaa, sillä koskaan aikaisemmin tulokasmaalivahti ei ollut torjunut yhtä montaa laukausta pudotuspelien nollapelissä.

Ottelun 1–0-voittomaali nähtiin jo ottelun alussa, kun Jake Virtanen onnistui maalinteossa.

Maalinteossa onnistuivat myös kolmannessa erässä maalanneet J.T. Miller, Quinn Hughes ja Bo Horvat. Tyhjään maaliin osunut Horvat on kymmenellä osumallaan NHL:n maalipörssin kärjessä.

Tänään perjantaina kello 23:00 Suomen aikaa alkaa todella mielenkiintoinen ottelu, jossa kohtaavat hirmuiskussa olevan Mikko Rantasen Colorado Avalanche ja Miro Heiskasen Dallas Stars. Ottelusarja on tasatilanteessa 3-3, joten luvassa lienee tulikuuma ottelu.