Florida voittoon Aleksander Barkovin johdolla

E61B9098-3B13-4F25-BD13-0BDF2F17E070

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov johdatti joukkueensa 4–2-voittoon Chicago Blackhawksista yön NHL-kierroksella.

Barkov nousi ottelun kirkkaaksi ykköstähdeksi ja viimeisteli kaksi maalia suomalaisvahti Kevin Lankisen selän taakse. Maalien lisäksi Barkov sai syöttöpisteen Panthersin toiseen maaliin.

Suomalaiskippari kellotti ottelussa hyökkääjälle huiman jääajan, sillä Barkov viihtyi jäällä kaikkiaan yli 25 minuuttia.

Barkov nousi tehoilla 2+1 NHL:n pistepörssissä yhdeksänneksi. Hän on tehnyt 27 ottelussa pisteet 11+20=31. Myös suomalaisen tehotilasto on kymmenen pykälää plussan puolella.

Panthers nousi voitolla Keskisessä divisioonassa tasapisteisiin ottelun vähemmän pelanneen kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin kanssa.

Keskisessä divisioonassa mielenkiintoa herätti niin ikään Columbus Blue Jacketsin ja Dallas Starsin kohtaaminen, kun Columbus katkaisi tappioputkensa 4–3-jatkoaikavoitolla.

Edellisessä ottelussa penkitetty Patrik Laine sai tällä kertaa vastuuta lähes 19 minuuttia. Suomalainen laukoi kerran maalia kohti, mutta jäi ilman tehopisteitä.

Kierroksen muissa otteluissa Janne Kuokkanen onnistui viemään New Jersey Devilsin 2–1-johtoon, vaikkakin joukkue taipui lopulta New York Islandersille maalein 3–2. Myös Nashville Predatorsin Erik Haulan 3–4-kavennus jäi laihaksi lohduksi, kun Nashville taipui Tampa Baylle selvästi maalein 3–6.