Florida Panthers otti pudotuspelien ensimmäisen voiton

NHL Kiekko

Montreal Canadiens voitti Toronto Maple Leafsin NHL:n pudotuspeleissä. Montreal voitti ottelusarjan ensimmäisessä pelissä Toronton maalein 2–1.

Canadiensin 2–1-voittomaalin kolmannessa erässä teki Paul Byron alivoimalla Joel Armian alustuksesta. Armia riisti kiekon omalla alueella ja vapautti Byronin läpiajoon.

Ottelun ykköstähdeksi valittiin 35/36 kertaa torjunut Montrealin maalivahti Carey Price. Toronto-vahti Jack Campbell selvisi ottelusta 28/30 torjunnalla.

Florida Panthers voitti ensimmäistä kertaa Tampa Bay Lightningin näiden pudotuspelisarjassa. Tampa Bay oli vienyt kaksi edellistä peliä.

Florida raatoi 6–5 -voittonsa jatkoerään venyneessä vierasottelussa. Florida oli ensimmäisen erän jälkeen kahden maalin johdossa

Kolmannessa erässä Florida tasoitti Tampan kahden maalin etumatkan.

Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kuittasi itselleen yhden syöttöpisteen.

Floridan maalilla Chris Driedger päästi kahden ensimmäisen erän aikana verkkoon viisi laukausta 22:sta. Kolmannessa erässä maalille vaihdettiin Sergei Bobrovski, jonka aikana Tampa Bay ei lisämaaleja saanut. Bobrovski torjui yhteensä yhdeksän kertaa.

Lightningin maalia vartioi koko pelin ajan Andrei Vasilevski, joka torjui 41 kertaa.

Tampa Bay johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1.

Pittsburgh Penguins siirtyi oman ottelusarjansa johtoon voittamalla New York Islandersin luvuin 5–4. Kyseessä oli joukkueiden kolmas kohtaaminen.

Penguins teki ottelun ensimmäisen maalin heti ensimmäisessä erässä ja johti toisen erän jälkeen 3–1. Kolmannessa erässä Rangers teki kolme maalia.

Pittsburgh johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1.