Florida Panthers nuiji hallitsevan mestarin maanrakoon

NHL Mikael Granlund

Viisi suomalaispelaajaa pääsi maalin makuun jääkiekon NHL-kierroksella. Maaliverkkoja heilutti paluun kaukaloihin tehnyt Patrik Laine, Floridan suomalainen hyökkäystrio ja kaksi maalia viimeistellyt Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen. Esiin nousi myös Carolinan maalilla nollapelin torjunut Antti Raanta.

Florida lyttäsi hallitsevan mestarin jäänrakoon

Florida Panthersin Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell kirjasivat kaikki tehot 1+1, kun Panthers löi paikallispelissä Tampa Bay Lightningin maalein 9–3.

Panthers ei ollut tehnyt tällä kaudella aikaisemmin yhdeksää maalia yhdessäkään ottelussa. Florida teki kolme maalia jokaisessa erässä.

Sekä Luostarinen että Lundell onnistuivat paluukiekoista maalin edustalta. Luostarinen iski toisen erän alussa 4–1-maalin ja Lundell teki toisen erän lopussa 6–2-maalin. Maali oli Luostariselle kauden kahdeksas Lundellille kauden seitsemäs.

Barkov onnistui päätöserässä alivoimalla, kun hän tälläsi 9–3-maalin verkon perukoille suoraan Jonathan Huberdeaun poikittaissyötöstä. Osuma oli Panthers-kapteenille kauden 11:s.

Laine palasi kaukaloihin

Edellisen kerran marraskuun alussa pelannut Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine onnistui maalinteossa heti paluupelissään, kun hän osui Nashville Predatorsia vastaan.

Laine vei toisen erän alussa Columbuksen 2–1-johtoon.

Columbus voitti kotipelinsä lopulta voittolaukauskisan jälkeen lukemin 4–3. Lähes 22 minuuttia pelannut Laine epäonnistui omassa yrityksessään voittomaalikilpailussa. Suomalaishyökkääjä laukoi ottelussa maalia kohti peräti seitsemän kertaa.

Teräväinen onnistui kaksi kertaa erikoistilanteista

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen vietti kahden maalin iltaa Montreal Canadiensia vastaan. Carolina juhli kotonaan 4–0-voittoa.

Teräväinen onnistui kerran alivoimalla ja kerran ylivoimalla. Sebastian Aho oli Teräväisen 2–0-maalin ykkössyöttäjä ja 3–0-yv-maalin kakkossyöttäjä. Ottelun kolmostähdeksi valitun Teräväisen vyöllä on nyt yhdeksän maalia.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin nollapelin torjunut Antti Raanta. Suomalaisvahti venyi kiekon eteen 26 kertaa. Nollapeli oli Raannalle ensimmäinen sitten helmikuun 2020. Ensimmäistä kauttaan Hurricanesissa pelaava Raanta on torjunut tällä kaudella yhdeksässä kamppailussa torjuntaprosentilla 91,9.

– En ollut pelannut pariin viikkoon, joten oli hieman vaikeaa. Tuntui, että sain pelini raiteilleen toisessa erässä, kun torjuin yhden pahan vedon. Se oli hyvä peli, tästä on hyvä jatkaa. Oli hienoa pelata nollapeli kotiyleisön edessä, Raanta hymyili.

Nashvillen Mikael Granlund kirjasi ottelusta yhden syöttöpisteen.