Scroll Top

Farssi SM-Liigan kannalta: Jokerit ei tavoittele Liiga-paikkaa nykyisillä ehdoilla kaudelle 2025-2026

Jokerit logo

Jokerit Helsinki Oy:n hallitus on tehnyt päätöksen, ettei seura hae Liiga-paikkaa kaudelle 2025-26 nykyisillä ehdoilla. Jokereiden tavoitteena on edelleen pelata Suomessa korkeimmalla sarjatasolla, mutta tehdä se vaarantamatta seuran tulevaisuutta.

Liiga tiedotti 12.10.2023, että kotimaan pääsarjassa siirrytään kaudesta 2024-25 alkaen järjestelmään, joka sisältää mahdollisuuden nousta Mestiksestä Liigaan karsinnan kautta. Seura, joka voittaa Mestiksen mestaruuden ja tämän jälkeen Liigassa viimeiseksi jäänyttä vastaan pelattavan karsintasarjan sekä täyttää Liigan voimassa olevat lisenssiehdot, nousee seuraavaksi kaudeksi Liigaan. Merkittävin yksittäinen kustannus on liigaosake, jonka hinnan Liiga on Jokereille arvioinut nousevan 3,8 miljoonaan euroon.

Jokerit Helsinki Oy julkisti tulevaisuuden strategiansa 1.6.2023 pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Projektin kolme pääteemaa ovat vastuullisuus kaikessa tekemisessä, oman juniorityön turvaaminen ja kehittäminen eurooppalaiselle huipputasolle sekä seuran taloudellinen omavaraisuus.

Jokerit Helsinki Oy kokee, että tavoittelemalla Liiga-nousua nykyisillä ehdoilla vesitetään kaikki yllä olevat arvot, joihin seura on sitoutunut. Jokereiden tavoitteena on edelleen tulevaisuudessa pelata kotimaan korkeimmalla sarjatasolla ja tavoitella Suomen mestaruutta, mutta niin on tapahduttava taloudellisesti järkevillä ehdoilla. Nykyisellä mallilla tämä ei ole mahdollista.

Jokereiden toimintaa ohjaavat strategiassa linjatut arvot, jotka takaavat seuralle pitkäjänteisen ja vakaan tulevaisuuden. Kaudella 2024-25 tavoitteena on voittaa Mestiksen mestaruus, mutta Liiga-nousua Jokerit ei tavoittele mainituista syistä johtuen.

Liiga-nousun tavoitteluun suunniteltuja varoja suunnataan helsinkiläisseuran junioriputken kehittämiseen sekä vanhimmissa ikäluokissa että jokeripolun alkupäässä. Jokerit vahvistaa taloudellisesti U20-, U18- ja U16-joukkueidensa toimintaa sekä perustaa U17-joukkueen, joka pelaa U18-tasolla kaudesta 2024-25 eteenpäin. Lisäksi varoja ohjataan U15-U7-junioreille, jotta perheiden kausikohtaisia harrastuskustannuksia saataisiin madallettua.

Suoran urheilutoiminnan ulkopuolella Jokerit-konsernin rakentaminen jatkuu suunnitelman mukaisesti. Taloudellinen omavaraisuus on kokonaisuudessa vahvasti fokuksessa.

Jokerit on osoittanut kuluvan Mestis-kauden aikana paikkansa suomalaisessa jääkiekossa sekä suomalaisten mielenkiinnon seuraa kohtaan. Joukkue on rikkonut Mestiksen yleisöennätykset heittämällä. Voi vain arvailla, onko liigaosakkeen kaikinpuolin kohtuuton hinta edelleen kostoa Jokereiden vierailulle KHL:ään.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.