Falunin tripla ollaan saatu päätökseen – kaksi suomalaista sprintin välierissä

Maastohiihto hiihto 2

Maastohiihdon Falunin viikonloppu ollaan saatu päätökseen. Tripla päättyi tänään sunnuntaina perinteisen hiihtotavan sprinttikisaan.

Päivän positiivisiksi suomalaisyllättäjiksi nousivat Jasmi Joensuu sekä Lauri Vuorinen. He olivat ainoat suomalaiset, jotka selvisivät välieriin eli 12:n parhaan joukkoon.

Embed from Getty Images

Joensuulle välieräpaikka oli uran ensimmäinen maailmancupin sprinteissä. Välierässä vauhti oli kuitenkin liikaa, kun vastassa olivat muun muassa Linn Svahn ja Tiril Udnes Weng.

Joensuun loppusijoitus sunnuntain kisassa oli kymmenes.

Naisten finaalissa voittoon kiri Svahn, joka voitti lauantaina myös 10 kilometrin yhteislähtökisan. Toiseksi sijoittui Slovenian Anamarija Lampic ja kolmanneksi Ruotsin Jonna Sundling.

Miesten välierässä nähtiin dramaattinen tilanne, joka koitui Lauri Vuorisen kohtaloksi. Norjan Haavard Taugboel vaihtoi latua Vuorisen edessä, mikä aiheutti Vuorisen kaatumisen. Vuorinen oli tuossa vaiheessa sijalla viisi. Lopputuloksissa hän oli sijalla 11.

Embed from Getty Images

Miesten finaalissa norjalaistähti Johannes Hösflot Kläbo ei ollut yllätettävissä. Kakkoseksi sijoittui Ruotsin Oskar Svensson ja kolmanneksi Taugboel.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.