F-liigassa trillerilauantai: Kolme jatkoaikaratkaisua ja punainen kortti

Salibandy1

F-liiga siirtyi MM-tauolle dramaattisilla ratkaisuilla, kun OLS löi kotonaan Nurmon Jymyn 9-8, Karhut vieraissa Tiikerit 5-4 sekä sekä kruunuksi vielä TPS vieraissa Happeen 4-3 jokaisen ottelun ratkettua jatkoaikamaaliin . Oulussa heilahti myös punainen kortti, kun Jymyn Viljami Järvikangas lähti ennen aikojaan suihkuun vastustajan päähän osuneen kontaktin jälkeen.

Oulussa Jymy oli karannut Elmeri Haverin neljän maalin myötä kahden maalin johtoon, mutta Viljami Järvikankaan ulosajosta seuranneen viiden minuutin jäähyn aikana OLS nousi tasoihin. Tommi Hakala ja Miika Pollari laukoivat Jymylle vielä 8–6-johdon, mutta sekään ei riittänyt. Petri Niemelä kavensi, ja kuudella viittä vastaan Riku Ruonakangas sivalsi Eetu Ijäksen poikkisyötöstä illan kolmannen maalinsa ja pelin tasoihin. Jatkoajan neljännen minuutin aluksi Jymy riisti pallon haltuunsa päädyssä, mutta yritys avaussyötöksi livahti OLS:n Juho Sorrille ja tämän poikkisiirrosta Otso Tornberg laukoi lisäpisteen kotijoukkueelle.

Vantaalla johti viime pelissään kauden pistetilinsä avannut Tiikerit 2-0 ja päätöserän puolivälissä 4-2, mutta Karhujen Tomi Jerkku ensin kavensi ja sitten tasoitti pelin laukauksella etukulmaan Juuso Aholan kieputettua pohjiksi peliä Tiikerien päädyssä. Tiikerit kolisteli varsinaisen peliajan lopulla vielä Karhujen maalin kehyksiä, mutta lun maali jäi tekemättä, tarttui Karhut tilaisuuteen. Joni Halmisen painittua pallon omasta päästä hyökkäysalueelle Juuso Ahola veti kuljetuksellaan kolme vastustajaa peittämään vaaralliseksi tunnettua laukaustaan mutta syöttikin oikealle Tuomas Huhtalalle, joka sai sivaltaa pallon pienestä kulmasta ohi Tiikeri-vahti Jens Beijarin.

Jyväskylässä Happee meni vielä päätöserän puolivälissä Markus Salmen maalilla 3–1-johtoon, mutta otteluun yhdeksän ottelun voittoputkessa saapunut TPS ei nyt vain ole pysäytettävissä. Neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Miko Kailiala päätti Mikko Hautaniemen ja Lauri Stenforsin poikkisahauksen takatolpalta kavennukseen, ja minuuttia myöhemmin Toni Salminen pommitti kaukaa kavennuksen Ville Hirvisuon tarjoilusta. Samainen TPS:n ykkösviisikko oli asialla jatkoajan kolmannella minuutilla: Toni Salminen kiskaisi pitkän syötön kohti oikeaa kulmaa ja Miko Kailiala jatkoi saman tien takatolpalle, josta Mikko Hautaniemi ohjasi ratkaisun.

F-liigan naisten B-lohkossa Steelers otti tärkeät kolme pistettä, kun se kaatoi Pirkkalassa Pirkat selvästi 7-3. Päivän muissa otteluissa SaiPa vankisti lohkojohtoaan voittamalla vieraissa Blue Foxin ja Welhot nousi ohi O2-Jyväskylän lyömällä sen kotonaan 6-3.

Pirkat meni vielä ottelun puolivälissä Emma Kärjen maalilla 3–1-johtoon, mutta Titta Ahola ja Heli Haapalahti toivat Steelersin vielä ennen taukoa rinnalle. Kolmas erä oli sitten Teräsnaisten juhlaa, kun ensin iski kahdesti Heli Haapalahti, sitten Jenni Santaluoto ja vielä kruunuksi Santaluoto sijoitti loppunumerot Pirkkain tyhjään verkkoon. Santaluoto ja Haapalahti saivat kumpikin tuulettaa tänään hattutemppua.

Liigannousija ja kärkijoukkueen mittelö Uudenkaarlepyyn Tähtihallissa näytti vielä avauserässä odotettavan epätasaiselta SaiPan karatessa peräti 0–5-johtoon. Pelille herättyään Blue Fox kiri kolmannessa Pia Juhalan maalilla jo tilanteeseen 4-6, mutta siihen kiri kuivui, ja viimeisellä kympillä osui enää Veera Lokka loppunumerot vieraille. Blue Foxin Suvi Luomaranta (2+1) sekä SaiPan Veera Lokka (2+1) ja Elina Suutari (1+2) olivat päivän kolmen pisteen pelurit.

Welhot lähti karkuun tasalukemista 1-1, kun Anna-Reetta Töllin 2–1-maali avauserän lopulla sai toisessa jatkokseen Marika Lapin ja Silja Kuuselan maalit. O2-Jyväskylä nousi vielä kahdesti kahden maalin päähän, mutta Iina Latvalan 5–3-kavennus päätöserän alussa jäi vieraiden viimeiseksi ja Makreeta Heikkilä sai sinetöidä kotivoiton kolme minuuttia ennen täyttä aikaa syntyneellä osumallaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.