F-liigan välierät käyntiin yllätyksillä: PSS ja TPS taipuivat kotikaukaloissaan

Gamblers salibandy naiset sb

F-liigan naisten välierät alkoivat yllätyksellä, kun maalin marginaalilla neljän joukkoon selviytynyt Classic kaatoi mestari PSS:n sen kotikaukalossa Porvoossa 5-4. Altavastaaja iski myös toisessa parissa, kun EräViikingit nousi Turussa kahden maalin takamatkalta 4–3-jatkoaikavoittoon TPS:stä.

Vielä avauserässä PSS käänsi Ella Sundströmin kahdella osumalla tappioaseman 2–1-johdoksi, mutta Alma Laitila pisti pelin tasoihin, ja toisessa erässä Alisa Pöllänen yllätti PSS-vahti Arla Salon ylivoimalla kaukaa. PSS:n ahdinko syveni päätöserän alussa, kun Sanni Nieminen löi kulmaväännön 100-0 voittaneen Kristiina Kauppilan syötöstä takatolpalta eron jo kahteen ja Suvi Hämäläinen spurttasi ohi puolustajan nostamaan lukemiksi jo 2-5. Vedettyään maalivahdin pois PSS kykeni lopussa vielä kahteen kavennukseen, mutta viimeiset yritykset pysähtyivät Classicin uhrautuviin peittoihin.

Turussa laukoivat Seraina Fitzi ja Meri-Helmi Höynälä TPS:lle kahden maalin johdon. Manta Likin kavennuksen jälkeen laukoi vielä Milla Nordlund tilanteeksi 3-1, joka komeili Kupittaan tulostaululla vielä runsaat kaksi minuuttia ennen peliajan päättymistä. Sitten Sofia Mittentag kiskaisi vieraat maalin päähän, ja maalivahti Laura Loisan juostua taas vaihtoon puolustaja Trine Sällström pommitti pelin jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata vajaat kolme minuuttia ennen kuin TPS-pelaaja epäonnistui pitkän syötön katkaisemisessa ja maalilla ollut Manta Likki sai yrittää kahdesti ennen kuin pallo löysi lähietäisyydeltä tiensä ohi TPS-vahti Noora Vuorelan.

F-liigakarsinnan toisessa vaiheessa ottivat illan kotijoukkueet ensimmäiset kiinnitykset ensi kauden liigapaikkoihin, kun Jokerit kukisti Steelersin 9-6 ja Blue Fox HaHen 3-1. Liigakokemus oli valttia, sillä Tuuli Rannala mätti Jokereille tehot 5+1, Bianca Boman 2+2 ja Anna Ylikojola 0+4 Jokereiden noustessa kahden maalin takaa tasoihin ja kolmannessa erässä voittoon. Blue Foxin maalintekijöinä kunnostautuivat Sofiina SutinenElisa Virtanen ja lopussa tyhjiin Mette Weckstén.

Liigapaikkoihin tarvitaan kolme voittoa.

Toiset kohtaamiset sekä välierissä että karsinnoissa isketään heti sunnuntaina.