F-liigan naisten kausi aloitettiin TPS:n juhlilla

Salibandy1

F-liigan naisten kausi 2022-2023 aloitettiin juhlallisuuksilla Turussa, kun TPS:n ensimmäinen mestaruusviiri nostettiin Kupittaan palloiluhallin korkeuksiin. Iltapäivä jatkui mustavalkoisena myös kentällä mestarien avatessa kautensa 12–2-murskavoitolla FBC Loistosta.

TPS ratkoi Turun derbyn jo avauserässä, jossa Olivia Pietilä rankaisi viime kauden seuraansa kahdesti Laura Rantasen ja Milla Nordlundin osuessa kerran kumpikin. Toisen erän alkuun nähtiin Loiston Linnea Nevalaisen kavennus, jonka jälkeen palloja poimittiin taas vierasjoukkueen verkosta. Viime kauden pörssikärki Milla Nordlund avasi neljällä maalilla samoin kuin Olivia Pietilä.

Vakuuttavasti avasi myös hopeajoukkue PSS, joka haki Ella Sundströmin hattutempun myötä Oulusta 6–4-vierasvoiton vahvistuneesta SSRA:sta. Toisen erän lopulla tappiolla 1-4 olleet oululaiset tiristivät eron kolmannessa erässä kahdesti vielä yhteen maaliin, mutta tasoitus jäi tekemättä, ja juuri ennen summeria Ella Sundström työnsi vielä tyhjiin illan kolmantensa.

Kevään pronssijoukkue EräViikingit aloitti kaatamalla vieraissa Kooveen tylyin lukemin 10-0. Täysin uusitulla kokoonpanolla kauteen lähtenyt kotijoukkue sinnitteli ilman takaiskuja 16 minuuttia, mutta loppua kohden ropisi senkin edestä. Matilda Rytkönen (3+0), Maura Paajanen (2+1) ja Taru Nordman (1+2) kokosivat kolme pistettä kukin, virolaisvahti Saskia Ormakin nollapeli irtosi 14 torjunnalla. Kooveen maalilla Piia Vilonen torjui 42 laukauksesta 32.

Tampereella kausi avattiin takavuosien kestofinalistien kohtaamisella, jossa Classic kukisti SB-Pron 5-3. Vieraiden Mirja Hietamäki onnistui kuittaamaan vielä kotijoukkueen Annu Selinummen osumat, mutta Alisa Pölläsen ja Johanna Homin maaleihin Pro vastasi enää Jenni Santaluodon kavennuksella. Päätöserän ainoan iski Classicille Kristiina Kauppila.

B-lohkossa avasi Jokerit pistetilinsä heti kaikkien aikojen ensimmäisessä liigaottelussaan, vaikka ÅIF nappasikin kaksi 4–3-jatkoaikavoitollaan. Jokerit käväisi toisessa erässä johdossa ja nousi viisi minuuttia ennen loppua Bianca Bomanin osumalla tasoihin, mutta jatkoajan viidennellä minuutilla Bea Karling nosti voiton sipoolaisille rangaistuslaukauksesta.

Pirkat haki vieraista 6–4-voiton Blue Foxista johdettuaan peliä ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen jo 3-0. Kotijoukkue kiri eron toisessa erässä kahdesti yhteen, mutta 16 sekuntia ennen toista taukoa Pinja Myllymäki kasvatti eroa taas. Blue Foxin yritys lopussa ilman maalivahtia tuotti Henriikka Järven tyhjiin nostaman osuman ja Vilma Kososen kavennuksen. Järvi takoi Pirkkain maaleista neljä.

Heikentyneeksi uskottu Helsinki United näytti epäilijöille kaatamalla vieraissa O2-Jyväskylän lopulta 4-1. Anni Nikkilä ja Josefiina Kettunen käänsivät toisessa erässä tappioaseman vierajohdoksi, ja lopussa Milla Koskenniemi sekä Alisa Mäkelä komistelivat lukemia tyhjiin.

Lappeenrannassa löi SaiPa lopulta rangaistuslaukauksilla Welhot 6-5 ottelussa, jota kumpikin oli johtanut vuorollaan maalilla ja Welhot avauserässä hetken kahdella. Varsinaisen peliajan viimeiseksi maaliksi jäi Welhojen Lotta Lindin tasoitus pian päätöserän alussa. Miisa Turusen ja Jonna Kelarannan rangaistuslaukaukset takasivat lisäpisteen kotijoukkueelle, kun vieraista onnistui vain Lotta Lindi.