F-liiga: Turkulaiset vahvoja pudotuspelien avauksessa – FBC Loisto viiden maalin takaa jatkoaikavoittoon

Salibandy2

F-liigan naisten puolivälierät alkoivat turkulaisjuhlilla, kun TPS kaatoi kotonaan SB-Pron 4-0 ja FBC Loisto vieraissa jatkoajalla Classicin 7-6 oltuaan avauserässä viisi (!) maalia tappiolla.

FBC Loisto aloitti Lempäälässä täysunessa, ja Classic puhkoi sen puolustuksen kerta toisensa jälkeen. Kolmen takaiskun jälkeen otettu aikalisäkään ei vielä auttanut vaan 12 minuutin pelin jälkeen Suvi Hämäläinen ohjasi Classicin jo 5–0-johtoon. Emilia Pietilän Tuulia Lahdelle näyttävästi pohjustama paikka avasi Loiston maalitilin vielä ensi erässä, ja toisella tauolla tilanne oli enää 5-4. Tuulia Lahti ja Clara Grönberg nostivat päätösjakson aluksi turkulaiset ensi kertaa johtoon, mutta Natalia Pitkäkankaan tasoitus pelasti Classicin vielä jatkoajalle. Siellä Loisto kesti alivoiman, ja seitsemännellä minuutilla Classicin omalla alueellaan hukkaama pallo johti rangaistuslaukauksen arvoiseen rikkeeseen. Rankkarista Eerika Koski kieputti pallon ohi Classic-vahti Elsi Kangasharjun ja avausvoiton Loistolle.

Kliinisempi turkulaisvoitto työstettiin Kupittaalla, jossa TPS:n mainio maalivahti Noora Vuorela aloitti pudotuspelit heti nollapelillä napsimalla kaikki SB-Pron 18 laukausta. Kaksikko Jenna Saario – Milla Nordlund rakensi kahteen erään kahden maalin kotijohdon, ja kolmannessa Nordlund kiskaisi vielä upeasti yläpeltiin lukemiksi 3-0. Loppunumerot liidätti Meri-Helmi Höynälä Pron tyhjään verkkoon.

Parit PSS–Koovee ja EräViikingit–SSRA aloittavat sarjansa lauantaina.

Miehissä Oilers nousi TPS:n ohi runkosarjan kolmoseksi, kun se kaatoi päätöskierroksen ottelussaan kotonaan Nurmon Jymyn peräti 12-1. Jymyn mahdollisuus säilyä sarjassa siirtyi puolestaan sunnuntain kotiotteluun OLS:aa vastaan.

Vielä yhtä sarjapistettä hakeva Jymy jäi tänään heti avauserässä kaksi maalia tappiolle, ja toisella tauolla Oilers johti jo 8-0. Maajoukkueveljekset Justus ja Rasmus Kainulainen kurittivat nurmolaisia ankarimmin Justuksen kirjauttaessa tehot 3+1 ja Rasmuksen 0+4.

Oilers päätyi tasapisteisiin TPS:n kanssa mutta nousi edelle useammilla varsinaisen peliajan voitoilla. Jymy on tasapisteissä kaikki ottelunsa pelanneen Karhujen kanssa mutta vähemmillä varsinaisen peliajan voitoilla porilaisten takana. Yksikin piste sunnuntain kotiottelussa OLS:aa vastaan varmistaa Jymylle ensi kauden liigapaikan ilman karsintaa.

Perjantain toinen ottelu ei enää runkosarjan päätössijoituksiin vaikuttanut, ja siinä Westend Indians kaatoi kotonaan OLS:n 7-5. Tänä keväänä pitkästä aikaa pudotuspeleihin selviytyvä OLS käväisi toisen erän alussa 2–1-johdossa ja nousi kolmannessa vielä kolmen maalin takaa tilanteeseen 5-5. Sitten ”Heimo” kuitenkin repäisi uudelleen, ja Sami Niskanen ja Samuli Junnila varmistivat maaleillaan espoolaisten kotivoiton.

Kymmenen joukkuetta on pelannut jo kaikki runkosarjan ottelunsa. Sunnuntaina pelataan viimeiset, jotka ovat Jymy–OLS ja SPVHappee.