F-liiga: TPS venytti naisten mestaruuden ratkaisun seitsemänteen peliin, Classic vei miesten finaaliavauksen

Salibandy1

F-liigan naisten mestaruus ratkeaa seitsemännessä loppuottelussa lauantaina Porvoossa. Selkä seinää vasten pelannut TPS tasoitti tänään kotonaan otteluvoitoiksi 3-3 kaataessaan mestari PSS:n jatkoajalla 4-3.

PSS kuittasi TPS:n Jenna Saarion ja Tiina Hoikkalan johto-osumat Linda Törnqvistin sekä Ella Sundströmin maaleilla, ja pelin puolivälissä Sundström nosti porvoolaiset rangaistuslaukauksesta ensi kertaa edelle. Toiselle tauolle lähdettiin kuitenkin taas tasoissa Meri-Helmi Höynälän taituroitua pomppupallosta ylivoimatasoituksen.

TPS:n huippuvaaralliseksi tiedetty ylivoima oli asialla myös jatkoajalla, kun illan voittaja maalittoman päätöserän jälkeen katsottiin. Inka Lampisen jäähy koitui mestarien kohtaloksi, ja Jenna Saarion poikkisyötöllään löytämä Meri-Helmi Höynälä iski illan toisensa aivan maalivahti Arla Salon nenän edestä.

Hallitseva mestari Classic aloitti F-liigan miesten finaalisarjan voitolla, kun se kaatoi kotonaan Nokian KrP:n 4-3. Toinen loppuottelu pelataan perjantaina Tampereen Raholassa, ja mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Nokian KrP vei avausfinaalin avauserän Morics Kruminsin ja Joona Rantalan maaleilla 2-1, mutta toisessa otti Classic edun. Sami Johansson sijoitti rangaistuslaukauksesta tasoituksen, ja pelin puolivälissä Ville Lastikka osui takatolpalta mestarit ensi kertaa johtoon.

Nokian KrP tuli vielä tasoihin kolmannessa erässä, kun sen ykkösviisiko pelasi pitkän hyökkyksen kruunuksi pallon sektoriin Mikko Laaksolle ja tämä pommitti tasoituksen. Erän puolivälissä KrP:llä oli jättipaikka siirtyä taas johtoon rangaistuslaukauksesta, mutta ison ottelun torjunut Lassi Toriseva ehti Joona Rantalan laukaukseen. Ratkaisumaali nähtiin neljä minuuttia ennen loppua: Vllle Lastikka käytti kulmavapaalyönnin Janne Lammisella, kiersi laukaisupaikkaan ja sijoitti pallon Miro Tuomalan maalin takakulmaan.