F-liiga: TPS ja PSS jyräsivät jo välieriin, FBC Loistolle taas jatkoaikavoitto Classicista

Salibandy2

TPS ja hallitseva mestari Porvoon Salibandyseura etenevät F-liigan välieriin voitoin 3-0, kun TPS kaatoi tänään kotonaan SB-Pron 3-0 ja PSS samoin kotonaan Kooveen 4-1. Keskiviikon kolmannessa puolivälierässä FBC Loisto löi taas Classicin vieraissa jatkoajalla nyt lukemin 4-3 ja johtaa sarjaa 2-1.

TPS päästi kolmessa kohtaamisessa viime kevään finalisti SB-Prota vastaan yhteensä vain yhden maalin, ja Noora Vuorela kirjautti heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kaksi nollapeliä. Tänään kaikki turkulaisten kolme osumaa rakensi kaksikko Milla Nordlund – Laura Rantanen, kun avauserässä osui Nordlund Rantasen syötöstä ja kolmannessa vuorostaan kahdesti Rantanen Nordlundin tarjoiluista.

Nyt kesälomalle lähtenyt SB-Pro oli viimeksi mitalisijojen ulkopuolella kaudella 2008-2009. Sen jälkeen nurmijärveläiset ovat voittaneet kolme mestaruutta, kuusi hopeaa ja kaksi pronssia.

Porvoossa mentiin vielä kolmannessa erässä PSS:n 1–0-johdossa, jonka Aada Heikkinen oli laukonut toisessa erässä. Kolmannen aluksi Ella Holmberg kasvatti eron kahteen, ja loput maalit tehtiin loppuhetkillä Kooveen koettaessa ilman maalivahtia. Jemina Ruostila onnistui kaventamaan, mutta sitten osuivat toiseen päähän Olivia Kortelainen ja Inka Lampinen tyhjiin.

Tampereella veivät Tuulia Lahti kahdesti ja Maija Väätäjä kertaalleen FBC Loiston johtoon, mutta oma maali, Sanni Nieminen ja kolmannessa erässä Alisa Pöllänen toivat tamperelaiset tasoihin. Jatkoajan neljännellä minuutilla katkaisi Emilia Pietilä keskiviivan alla Classic-vahti Elsi Kangasharjun avausheiton ja nousi vasenta laitaa kiskaisemaan 4–3-voittomaalin millintarkasti aivan maalin oikeaan yläkulmaan.

Classic ja FBC Loisto ovat nyt pelanneet viime ja tänä keväänä yhteensä kahdeksan keskinäistä puolivälieräottelua, joista jokainen on päättynyt vierasvoittoon.

Lauantaina kohtaavat FBC Loisto ja Classic neljännen kerran Turussa ja SSRA sekä EräViikingit kolmannen kerran Oulussa. Tuota sarjaa johtaa EräViikingit 2-0.