F-liiga: PSS nousi voiton päähän naisten mestaruudesta ja FBC Turku voiton päähän miesten liigapaikasta

Salibandy naiset sb

Hallitseva mestari Porvoon Salibandyseura nousi voiton päähän F-liigan naisten mestaruudesta, kun se kaatoi tänään kotonaan TPS:n maalein 2-1. PSS johtaa finaalisarjaa 3-2, ja mestaruus on katkolla keskiviikkona Turussa.

Tänään laukoi sveitsiläispuolustaja Celine Stettler täpötäyden Aurorahallin keltaisen osan riemuksi PSS:n nopeasti johtoon, ja kotijoukkueen toinenkin maalin tuli jo ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella. TPS-hyökkääjä Meri-Helmi Höynälän rohkea kuljetus kostautui, ja pallonryöstön jälkeen Ella Holmberg linkosi lukemiksi 2-0. Turkulaisten kavennuksen jauhoi toisen erän lopulla joukkueen pelätty ylivoima Jelena Zurbriggenin riutuessa jäähypenkillä. Milla Nordlund syötti poikittain, ja Jenna Saario pommitti TPS:n maalin päähän. Enempää osumia ei tänään nähty, vaikka päätöserässä nähtiin isoja paikkoja kentän molemmissa päissä.

– Tuntui, että tämä oli ehkä fyysisin peli tässä sarjassa, PSS:n Ella Sundström mietti Ruudun haastattelussa. Oli aikamoista, oli kova tempo ja oli kivaa pelata.
PSS sai taas tärkeän avausmaalin, mutta niiden varaan ei PSS aio jättäytyä.
– Siitä saa virtaa, mutta kyllä tässä vaiheessa pitää löytää jostain lisäbuustia vaikka olisi häviölläkin, Ella Sundström muistutti.

TPS:n Laura Rantanen harmitteli viimeistelyä.
– Aika tasainen peli. Meillä oli todella paljon paikkoja mutta ei vain löydetty keinoja pistää palloa sisään.

Miesten karsinnan finaaleissa FBC Turku nousi jo voiton päähän ensi kauden F-liigasta kun se kaatoi Josban Joesuussa rangaistuslaukauksilla 7-6 ja johtaa sarjaa 2-0. Nousu on katkolla ensi torstaina Turun Kupittaalla.

Sarjaa tasoihin mielinyt Josba johti tänään ottelun avauserässä 2-0, toisella tauolla 4-2 ja vielä kolmannessa erässä 5-3 vaan FBC ei taipunut. Elias Siira ja Aaro Ollikainen nostivat turkulaiset rinnalle eikä Josban Miika Kososen 6–5-johtomaalikaan riittänyt. FBC veti maalivahtinsa penkille, ja puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Aaro Ollikainen laukoi pelin tasoihin.

Maalittoman jatkoajan jälkeen haettiin voittaja rangaistuslaukauskisasta, jossa vieraat hiljensivät Joensuu Areenan 868-päisen yleisön pääosan. Kisan ainoaksi onnistujaksi jäi FBC:n toinen laukoja Miikka Sokka.