F-liiga: Nurmon Jymy teki liigahistoriaa – mestari Classic kaatui Anton Rothin jatkoaikamaalilla

Salibandy2

F-liigassa nähtiin sunnuntaina kunnon yllätys, kun sijalla 11 oleva Nurmon Jymy nappasi vieraissa kaikkien aikojen ensimmäisen voittonsa kärki Classicista kaatamalla mestarit 7-6 Anton Rothin jatkoaikamaalilla.

Classic näytti olevan matkalla rutiinivoittoon, kun se johti kahden erän jälkeen 5-3. Jymy nousi päätöserän puolivälissätasoihin, mutta Classic repäisi Albert Koskisen ylivoimaosumalla uuden johdon. Perään oli Ville Hietarannalla paikka kasvattaa vielä eroa rangaistuslaukauksesta, mutta hän ei onnistunut maalinteossa. Jymy veti lopussa maalivahdin penkille, ja 40 sekuntia ennen loppusummeria Niko-Arttu Perälä tasoitti pelin Riku Hakasen syötöstä. Jymy-yllätys sai kruununsa jatkoajan viiimeisellä minuutilla, kun Miko Saarela löysi rystysyötöllä puolustajien taakse leikanneen Anton Rothin ja tämä jatkoi pallon yhdellä kosketuksella maajoukkuevahti Lassi Torisevan verkkoon.

Illan kahdella pisteellään Jymy varmisteli asemiaan sijalla 11, joka tietää sarjapaikan uusimista ilman karsintoja. Classicille häviö oli kauden kolmas, mutta jokainen on tullut jatkoajalla eli pisteittä ei mestari ole vielä jäänyt.

Eilen Steelersiä vastaan kaksi pistettä hukannut OLS otti tänään vahingon takaisin korkojen kanssa kaatamalla Nokian KrP:n 7-6. Samalla oululaiset rykäisivät itsensä takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle kahdeksansiksi. Tänäänkin OLS:n 3–1-etumatka laimeni välillä Nokian 4–5-johdoksi, mutta päätöserään lähdettiin tasalukemista 5-5. Sitten iski tänään ensimmmäisen liigamaalinsa tehnyt Joona Karjula komeasti jo toisen ja rystyllä omien jatkojen välistä OLS:n taas johtoon. Erän puolivälissä Joni-Arttu Sieppi nosti komealla rangaistuslaukauksella illan voittomaaliksi jääneen 7–5-osuman, ja KrP kykeni kaventamaan enää ylivoimalla syntyneellä Mikko Laakson sadannella liigamaalilla.

Westend Indians varmisteli kuudetta sijaansa sarjataulukossa nousemalla Lahdessa kahden maalin tappioasemasta 7–5-voittoon LASBista. LASB johti toisessa erässä parhaimmillaan 4-1 ja vielä kolme sekuntia ennen erätaukoa 5-3, mutta Joni Puolakan laukoma LASBin viides maali oli tänään jäävä kotijoukkueen viimeiseksi. Vain kaksi sekuntia ennen toisen erän loppua Indiansin Sami Niskanen kavensi, ja heti kolmannen ensimmäisellä minuutilla Ossi Koskinen nosti espoolaiset tasoihin. Ratkaisu nähtiin ottelun viimeisillä minuuteilla, kun ensin Samuli Junnila nosti Indiansin edelle ja minuuttia myöhemmin Jesse Huppunen laukoi vielä loppunumerot.

F-liigan hallitseva naisten mestari PSS piti jo toisen kerran peräkkäin maalinsa puhtaana, kun se kaatoi kotonaan Classicin 9-0. Viimeksi porvoolaisten verkkoon on saatu pallo 28. tammikuuta Turussa, kun FBC Loiston Tessa Sauvonsaari onnistui kavennuksessa ajassa 57.33.

Tänään sinnitteli takavuosien dynastiajoukkue Classic ilman takaiskua runsaat 11 minuuttia, sitten Rina Rautala ja Milja Saarikoski laukoivat heti avauserässä lopulta voittoon riittäneet osumat. Toisessa erässä PSS venytti Classicin verkkoa viidesti ja päätösjaksolla vielä kahdesti. PSS:n riveistä löytyi tänään seitsemän eri maalintekijää, ja Jasmin Saario kokosi tehokkaimpana pistesaldon 1+2.

Paluun PSS:n tolppien väliin kahden ottelun poissaolon jälkeen tehnyt Arla Salo ansaitsi nollapelinsä 17 torjunnalla. Classicin maalilla teki Emma Mannila 27 minuutin jälkeen tilaa 2005 syntyneelle Julia Saariselle, jolle peliminuutit liigassa olivat uran ensimmäiset.

Yksi ottelu pelattiin myös B-lohkossa, jossa ÅIF nousi kahden pisteen päähän o2-Jyväskylästä kaatamalla keskisuomalaiset kotonaan rangaistuslaukauskisan jälkeen 5-4. ÅIF karkasi avauserässä jo 3–1-johtoon, mutta vieraat kirivät rinnalle ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Katriina Lounan osumalla jopa edelle. Minuuttia myöhemmin Mikaela Backman kuitenkin laukoi varsinaisen peliajan tulokseksi 4-4. O2-Jyväskylällä oli kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa mahdollisuus vielä rangaistuslaukauksesta, mutta Iina Latvala ei tällä kertaa onnistunut. Rangaistuslaukauskisan ainoa onnistuminen nähtiin vasta viidennessä parissa, jossa ÅIF:n Bea Karling ohitti vieraiden vahti Tanja Matilaisen.