F-liiga: Nokian KrP ja Oilers murskavoitoilla 2–0-johtoon puolivälierissä – Justus Kainulainen osui viidesti

Salibandy1

Nokian KrP siirtyivät F-liigan miesten puolivälieräsarjoissaan 2–0-johtoon vieraskentillä, kun KrP kaatoi SPV:n 10-1 ja Oilers Westend Indiansin 9-4. Välieräpaikka aukeaa neljällä voitolla.

Justus Kainulainen ylsi yhden päähän Sami Johanssonin nimissä olevasta pudotuspelien yhden ottelun maaliennätyksestä, kun hän heilutti Westend Indiansin verkkoa viidesti. Indians käväisi aluksi johdossa ja nousi Aaro Astalan osumalla vielä lukemiin 2-2, mutta sitten Justus Kainulainen iski Öljymiehet taas edelle ja kasvatti heti toisen erän aluksi eron kahteen. Oilers karkasi horisonttiin toisessa erässä, jonka jälkeen se johti peliä jo 7-2. Markus Markkola (1+2) ja Tuomas Iiskola (1+2) olivat Justus Kainulaisen lisäksi voittajien tehokkaimmat.

Seinäjoella laukoi Henri Johansson nokialaiset johtoon jo 17 sekunnin pelin jälkeen, ja erän puolivälissä iski avausosuman syöttänyt Morics Krumins eron kahteen. Vielä toisella erätauolla vieraiden johtolukemat olivat vasta 0-3, mutta päätöserä hurjasteltiinkin sitten Nokian 7–1-voittoon. Latvian maajoukkuepuolustaja Morics Krumins hamusi tänään tehot 2+2, kolmen pisteen miehiä olivat Joona Rantala (2+1) ja Mikko Laakso (0+3).

Maanantaina pelataan puolivälierissä ottelut OLS–Classic ja Happee–TPS.

F-liigan karsinnassa nähtiin sunnuntaina yllätyksiä, kun Divarissa seitsemänneksi sijoittunut Hawks tasoitti liigajoukkue Karhuja vastaan 5–3-voitolla otteluiksi 1-1 ja kutonen SaiPa löi ykkönen M-Teamin samoin 5-3.

Hawks repi eron kolmannessa erässä, kun Aaro PohjanmaaKalle Laakso ja Elia Tölli muuttivat runsaassa viidessä minuutissa tasatilanteen 4–1-kotijohdoksi. Tomi Jerkku ja Aapo Tamminen nostivat Karhut vielä maalin päähän ennen kuin Aaro Pohjanmaa viimeisteli loppunumerot tyhjiin.

Samantapainen oli käsikirjoitus Lappeenrannassa, jossa Jarno Pensikkalan kaksi osumaa nostivat SaiPan toisessa erässä 3–1-johtoon ja kolmannen aluksi Juho Seppälä teki jo 4-1. Max Syrjälä kavensi kahdesti puolentoista minuutin välein, mutta lopussa Aatu Lavikka osui viimeisen niitin tyhjiin.

Tasan 1-1 ovat ottelut myös pareissa Koovee–FBC Turku ja LNM–Josba, kun Koovee oli tänään Turussa vahvempi 6-4 ja Josba voitti kotonaan 4-2. Petteri Puustinen ja Samuli Segerman toisessa sekä uudelleen Puustinen kolmannessa erässä nostivat Kooveen 5–2-johtoon ennen kuin Aleksi Havia ja Juuso Forsman kavensivat kuudella neljää vastaan. Siihen kiri kuitenkin hiipui, ja Rolands Kovalevskis osui vielä Kooveelle puoli minuuttia ennen täyttä aikaa.

Joensuussa oltiin vielä kahden erän jälkeen tasatilanteessa 2-2 ennen kuin Eetu Kuittinen osui Josballe heti päätöserän avausvaihdossa ja Roope Tähkä laukoi kuusi minuuttia ennen loppua lukemiksi 4-2.

Jatkopaikkoihin vaaditaan kolme voittoa.