F-liiga: Nokian KrP ensi kertaa loppuotteluihin, PSS kavensi naisten finaalivoitot

Salibandy1

Nokian KrP pelaa tänä keväänä ensi kertaa historiassaan F-liigan loppuotteluissa. KrP jatkaa finaaleihin voitoin 4-2 kaadettuaan Oilersin tänään vieraskentällä 3-2 Mikko Laakson jatkoaikamaalilla.

Joona Rantala kiskaisi Nokian KrP:n avauserässä johtoon käytettyään pallon vasemmalla Jere Mattilalla, ja toisen erän puolivälissä Mattila laukoi tilanteeksi jo 0-2, joka seisoi Tapiolan hallin tulostaululla vielä ottelun viimeisen kymmenminuuttisen käynnistyessä. Sitten tuli kuitenkin Oilers. Edellisessä tilanteessa maalille ajautunut puolustaja Ilari Talvitie siirsi Rasmus Kainulaisen syötöstä kavennuksen, ja lisää tuli heti seuraavassa vaihdossa. Oilers karvasi pallon KrP:ltä sen maalin takana, ja Justus Kainulainen nosti Oilersin tasoihin Markus Markkolan syötöstä.

Kahdenkymmenen minuutin jatkoaika ehätti melkein loppuunsa muttei rangaistuslaukauksiin saakka, kun KrP ratkaisi. Nico Jonaeson lähetti oikeasta laidasta keskiviivan tasalta pitkän syötön, jonka Mikko Laakso ohjasi vaikeasta asennosta vastustajien keskeltä tolpan kautta ohi Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen.

Mestari PSS kavensi voitoiksi F-liigan naisten finalisarjassa 1-2, kun se kaatoi kotonaan TPS:n maalein 5-3. Neljäs kohtaaminen on vuorossa perjantaina Turussa ja viides sunnuntaina Porvoossa.

Tänään Ella Sundström ja Jelena Zurbriggen laukoivat PSS:n avauserässä kahden maalin johtoon, mutta toisen erän aluksi TPS rankaisi Rina Rautalan kahdesta jäähystä kahdella ylivoimamaalilla, jotka merkittiin Milla Nordlundille ja Laura Rantaselle. Ottelun hahmo Ella Sundström ohitti jälleen mainiosti torjuneen TPS-vahti Noora Vuorelan pelin puolivälissä päästyään yrittämään lähietäisyydeltä kolmesti, ja päätösjakson aluksi Emma Parta kiskaisi Jasmin Saarion poikkisyötöstä PSS:n taas kahden maalin johtoon.

Porvoolaisilla oli monta avopaikkaa tappaa peli TPS:n pelattua omassa päässä huolimattomasti, mutta ne valuivat hukkaan, ja runsaat kuusi minuuttia ennen loppua Seraina Fitzi lurautti pallon etukulmaan ja vieraat taas maalin päähän. TPS:n yritys ilman maalivahtia kostautui sitten alkuunsa kun Ella Sundström sinetöi hattutemppunsa tyhjään verkkoon.