F-liiga: Naisten A-lohkonkin sijoitukset selvillä, TPS:n voittoputki katkesi tylysti Turun derbyssä

Salibandy1

F-liigan naisten A-lohkonkin sijoituksia alkoi varmistua sunnuntain kierroksella, jonka suurin pommi oli TPS:n 13 ottelun voittoputken katkeaminen 6–11-murskatappioon paikallisvastustaja FBC Loistolle.

Henrika Maikola laukoi haastajan johtoon jo Turun derbyn toisella minuutilla, ja ensimmäisellä tauolla Loisto johti 0-4 Olivia PietilänPipsa Ekon ja Emilia Kurpan maalattua. Pelin puolivälissä Tessa Sauvonsaari laukoi lukemiksi jo 0-7 ennen kuin Tiina Hoikkala iski TPS:n ensimmäisen ja ennakkosuosikki sai konettaan käyntiin. Päätöserän kotijoukkue sentään vei 4-3 tehtyään maaleistaan kaksi kuudella viittä vastaan. Olivia Pietilä ahnehti tehot 3+2 Loiston ja pistepörssin kärki Milla Nordlund samat lukemat TPS:n sarakkeeseen.

Kun lohkokärki PSS samalla kaatoi kotonaan SSRA:n 9-5, varmistui mestarien runkosarjan voitto. Julia Turunen ja Annika Hautojärvi laukoivat porvoolaisille peräkkäisissä vaihdoissa kahden maalin johdon, ja vieraiden Riina Baerin kavennuksen jälkeen Ella Sundström ja Inka Lampinen kasvattivat taukotilanteeksi 4-1. SSRA nousi lopussa Liinu Koiviston kuudella viittä vastaan laukomalla osumalla lukemiin 7-4, mutta viimeistään Fanny Holmbergin ja Ella Sundströmin tyhjiin tekemät maalit sinetöivät kotivoiton. Sundström (3+1) ja Milja Saarikoski (2+2) olivat voittajien pistehait. Sanni Uimarihuhta osui oululaisten maaleista kaksi. SSRA sijoittuu lohkon seitsemänneksi ja pelaa pudotuspelipaikasta B-lohkon kakkosta Helsinki Unitedia vastaan.

EräViikingit varmisti runkosarjan kolmostilansa murjomalla vieraissa lohkojumbo Kooveen 7-1. Puolustaja Trine Sällströmin kaukolaukaus avasi vieraiden maalitilin jo avausminuutilla, ja Vladka MaderovaManta Likki ja ylivoimalla uudelleen Sällström laukoivat helsinkiläiset karkuun jo avauserässä. Toisen lopulla Maderova ehti kiskaista tilanteeksi jo 0-7 ennen kuin Elli Kylmäluoma pujotteli sijoittamaan Kooveen ainokaisen. Päätöserän parhaaksi paikaksi jäi Kooveen Kalpana Tarvaisen rangaistuslaukaus, jonka ErVi-vahti Laura Loisa kuitenkin etevästi peitti. Tappio sinetöi Kooveen jäämisen lohkon viimeiseksi ja kohtaamaan pudotuspelikarsinnassa B-lohkoa dominoineen SaiPan.

Runkosarjan neljäs on Classic, joka tänään kukisti kotonaan viime kevään finalisti SB-Pron 7-4. Pron Jenina Hämäläinen tasoitti vielä avauserässä Meri Jokisen Classicille sivaltaman johdon, mutta jo ennen taukoa Natalia Pitkäkangas ja Jenni Torkki laukoivat kotijoukkueelle etumatkan, jota vieraat eivät enää kyenneet kirimään kiinni. Aada Isometsä nostatti toisen erän alussa SB-Pron toiveita kakkospallosta nostamallaan 3–2-kavennuksella, mutta perään Natalia Pitkäkankaan päivän toinen kaukolaukaus ja Suvi Hämäläisen verkkoon leipoma rangaistuslaukaus saattelivat Classicin karkuun. Nuorten maailmanmestari Hämäläinen oli saldollaan 2+2 päivän pisteykkönen.