F-liiga: Miesten pudotuspelit vauhtiin kotivoitoilla – TPS, KrP ja Oilers ottivat ensimmäiset kiinnitykset

Salibandy3

F-liigan miesten puolivälierät käynnistyivät kolmella kotivoitolla, kun TPS kaatoi Happeen 7-2, Nokian KrP SPV:n 4-3 ja Espoon derbyssä Oilers Westend Indiansin 2-0. Pari Classic–OLS aloittaa oman taistonsa lauantaina. Paikka välierissä aukeaa neljällä voitolla.

Turussa TPS tyrmäsi vastustajansa heti kättelyssä, kun Tuomas OjalaWaltteri Vesterinen ja Miko Kailiala laukoivat alta kuudessa minuutissa tilanteeksi 3-0. Markus Salmen etuyläkulmaan sivaltama kavennus jäi vieraille lyhytaikaiseksi lohduksi, kun Toni Salminen ja ja Jere Niemelä heti kohta yllättivät Happee-vahti Markus Laakson hiukan luvattoman helposti. Kailiala toisessa ja Mikko Hautaniemi kolmannessa erässä laukoivat turkulaisjohdon jo 7-1:een ennen Markus Salmen toista kavennusosumaa.

Valtteri Viitakoski laukoi Tampereella Nokian KrP:n johtoon jo avausminuutilla, ja toisen erän puolivälissä Joona Rantala ja Nico Jonaeson muuttivat perättäisissä vaihdoissa tilanteeksi jo 3-0. Viisi minuuttia myöhemmin oli puolestaan SPV:n Santeri Uusi-Laitilan ja Konsta Haukkalan vuoro nostaa vieraat puolen minuutin välein maalin päähän. Voittomaaliksi jääneen 4–2-osuman laukoi neljä minuuttia ennen täyttä aikaa Joonatan Kovanen, ja SPV venyi enää Konsta Haukkalan kuudella viittä vastaan iskemään kavennukseen.

Espoon mittelöä leimasi tarkka puolustuspeli, kun Oilersin Joonas Kaltiainen avasi pudotuspelikeväänsä heti nollapelillä napsimalla kaikki Indiansin 14 laukausta. Toisessa päässä ehti Juuso Jokisalo 13 laukaukseen 15:sta. Markus Markkola kiskaisi Oilersin voittomaaliksi jääneen illan avausosuman kääntölaukauksella jo ottelun neljännellä minuutilla, ja loppunumerot osui pelin puolivälissä irtopallosta yläkulmaan Justus Kainulainen.

SPV ja Nokian KrP sekä Oilers ja Westend Indians pelaavat toiset ottelunsa sunnuntaina ja Happee sekä TPS maanantaina.