F-liiga: Jyväskylässä taas dramaattinen käänne – TPS ja Oilers jo voiton päässä välieristä

Salibandy3

TPS ja Oilers siirtyivät F-liigan miesten puolivälierissä vieraskentillä johtoon otteluvoitoin 3-1. TPS kaatoi Jyväskylässä Happeen 7-5 ja Oilers Otahallissa Westend Indiansin 5-3.

TPS:n ja Happeen edellisistä kolmesta ottelusta kahdessa oli alussa selvästi johtanut joukkue lopulta taipunut tappioon, ja niin kävi tänään kolmannen kerran. Happee karkasi nopeasti 3–0-johtoon, mutta avauserän puolivälissä tänäänkin vahvasti varamiehinen TPS iski minuutissa kolmesti nousten rinnalle. Toisessa erässä Janne Hoikkanen puskutraktorivanhanaikaisella ja Marius Suominen nopeasta vapaalyönnistä siirsivät vieraat kahden maalin karkumatkalle eikä Happeen Niko Laitin pukukoppimaali kolme sekuntia ennen toista taukoa enää pelastanut mitään. Jere Niemelä ja Mikko Hautaniemi laukoivat TPS:n päätöserän puolivälissä jo kolmen maalin johtoon, ja Happee venyi enää Matti Minkkisen kuudella viittä vastaan osumaan kavennukseen. Edellisen kohtaamisen sankari Eero Jalo oli tänäänkin TPS:n tehokkain tehtyään maalin ja syötettyään kaksi.

Ilman useaa avainpelaajaansa esiintyi tänään myös Westend Indians, joka käväisi aluksi johdossa ja nousi toisessa erässä vielä Jasper Auvisen kahdella maalilla 1–3-tilanteesta tasoihin. Päätösjaksolla osui kuitenkin enää Oilers. Kristian Lamminen laukoi heti alkuun onnistuneen pallonriiston jälkeen Öljymiehet taas edelle, ja erän puolivälin alla Heikki Iiskola sipaisi Tuomas Iiskolan läpisyötöstä jo loppunumerot.

Lauantaina kohtaavat Oulussa OLS ja Classic puolivälierässä, jossa sarja on katkolla sitä 3-0 johtavalle Classicille.