Europelit – HJK sai tehtyä todella tärkeän vierasmaalin jonka lisäksi matkaan tarttui myös hyvä vierastulos

HJK jatkaa ainoana suomalaisjoukkueena eurokentillä. HJK putosi Mestareiden liigan toisella karsinta kierroksella kivenkovalle Belgradin Punaiselle tähdelle, mutta tappiosta huolimatta joukkue saa jatkaa euro-urakkaansa Eurooppa-liigan puolella. Eurooppa liigan otteluissa helsinkiläisillä kävi hyvä onni, koska latvialainen Riga FC järjesti todellisen yllätyksen pudottamalla jatkosta Puolan mestarin Piast Gliwicen. Toki Rigassa on potentiaalia, mutta Piast olisi ollu huomattavasti kovempi vastustaja.

Ensimmäinen osaottelu Riga FC Latvia vs HJK Helsinki

Ennakkoon ottelupari oli todella tasainen, mutta HJK kerkesi viime hetkellä tehdä tärkeitä peliliikkeitä. Yksi iso muutos oli todellinen, kun seura kaappasi viime hetkellä huippuvahvistus Petteri Forsellin lainasopimuksella Klubi-ryhmään.

Ennen ottelua povattiin, että kotijoukkue ottaa ainakin alussa komennon ja HJK puolestaan tyytyy puolustamaan koko joukkueen voimin. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan HJK panosti myös hyökkäämiseen ja se tuotti myös tulosta. Heti ottelun avauskympillä Klubi hyökkäsi vaarallisesti, kun puolustaja Daniel O’Shaughnessy laittoi kauniin pitkän syötön ja tuore hankinta Tim Väyrynen juoksi linjan taakse, jonka jälkeen mies laittoi pallon varmasti pussiin ja näin joukkue sai tehtyä todella arvokkaan vierasmaalin, joka voi lopulta ratkaista vaikka koko otteluparin.

Avauspuoliaika ei muuten mitään ihmeellisyyksiä tarjonnut vaikka kotijoukkue pääsikin takaiskumaalista huolimatta nopeasti peliin kiinni. Puoliajalle mentiin HJK:n johtaessa 0-1. Maalipaikat menivät avaus nelivitosen jälkeen kotijoukkueelle 6-3

Toisen puoliajan alku oli pientä tunnustelua, sillä kumpikaan joukkue ei halunnut päästää maalia omiin. Peli pyöri pitkälti keskialueella eikä mitään ihmeellisiä maalipaikkoja tullut kummallekkaan joukkueelle. Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue nosti kaasua ja erityisesti brassikaksikko Brisola ja Rodrigues Figueira olivat elementissään. Miehet järjestelivät tilanteita ja pitivät palloa joukkueellaan.Toki tähän vaikutti myös se, että Klubi halusi varjella tärkeää johtoon, koska se antaisi loistavat saumat lähteä kotiotteluun.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin parikymmentä minuuttia, tuli vaihdosta kentälle HJK:n tuore hankinta Petteri Forsell, mutta miehen otteet jäivät muutamia väläytyksiä lukuun ottamatta varsin vaisuksi. Tärkeintä oli kuitenkin se, että mies sai peliaikaa ja tuntumaa pelaamiseen. Mikäli vain kaveri pääsee joukkueeseen hyvin sisään, tulee hänestä olemaan paljon iloa loppukauden peleissä.

Kotijoukkueen hallintajakson jälkeen peli rauhoittui ja pallo pyöri paljon keskialueella. Pitkään näytti siltä, että HJK hakee Latviasta yllättäen vierasvoiton, mutta kohtalo päätti toisin. Kellossa oli aikaa vajaat kymmenen minuuttia, kun kotijoukkue sai kulmapotkun. Kulman jälkeen pallo pyöri boksin sisällä ja lopulta kovassa vireessä viime ajat ollut Kamil Bilinski laukoi pallon reppuun ja näin peli oli yhtäkkiä tasan. Lopussa ei mitään ihmeellistä enää nähty ja näin ottelu päättyi sopuisasti 1-1 tasapeliin. Vaikka viime hetkellä tullut tasoitusmaali varmaan kismittää Toni Koskelan ryhmää, Väyrysen tekemä vierasmaali oli ottelusarjan kannalta kuitenkin kultaakin arvokkaampi.

HJK-tähtiä ottelussa olivat maalivahti Maksim Rudakov, ottelun avausmaalin tehnyt Tim Väyrynen sekä topparipari Obilor-O’Shaughnessy. Topparipari pelasi suhteellisen varmasti yhdestä takaiskumaalista huolimatta, eikä Riga ihan hirveästi vaarallisia tilanteita saanut.

Otteluparin ratkaiseva kamppailu pelataan torstaina 15.elokuuta Helsingissä. HJK:n tilanne näyttää hyvältä, koska joukkueelle riittää jatkopaikkaan jopa maaliton tasapeli, mutta sitä tuskin lähdetään hakemaan, koska siinä yleensä käy kalpaten. HJK:n hurja pelitahti senkun jatkuu, koska Klubilla on seuraava matsi jo lauantaina, kun se kohtaa kotonaan FC Lahden. Mikäli Gee ei aivan väärin veikkaa niin päävalmentaja Toni Koskela tulee antamaan muutamilla avainpelaajille lepoa europeliä varten vaikka Lahti-peli saattaa siitä kärsiä. Toisaalta joukkueen materiaali on todella leveä viimeaikaisten hankintojen takia, kun joukkueeseen liittyi kovan kaliiperin pelaajia, joten kyllä joukkue pystyy hyvin harjoittamaan kierrättämistä ja silti taistelemaan sarjapisteistä