Estejuoksija Topi Raitanen huippuaikaan Timanttiliigassa

Estejuoksija Topi Raitanen, 24, juoksi ennätyksensä päämatkalla 3000 metrin esteissä Monacon Timanttiliigan osakilpailussa. Ennätys kirjataan aikaan 8,16.57.

Jukka Keskisalon Suomen ennätykseen 8.10,67 on perjantain jälkeen matkaa vajaat kuusi sekuntia.

Ennen kilpailua Raitanen oli luvannut lähteä rohkealla taktiikalla rikkomaan edellistä ennätysaikaansa 8.21,47. Turun Paavo Nurmi Gamesissa tiistaina Raitanen jäi ennätyksestään vajaan sekunnin ajalla 8.22,45.

Raitanen lähti matkaan maltilla roikkuen pitkään toiseksi viimeisenä sijalla 11. Raitanen kuitenkin paranteli asemiaan parin viimeisen kierroksen aikana nousten lopulta kuudenneksi.

Voittoon juoksi viime syksyn MM-kisojen pronssimitalisti, Marokon Soufiane El Bakkali kauden kärkituloksella 8.08,04.