EräViikingit voitokas naisissa ja miehissä – kahdessa ottelussa kaksinumeroiset

Salibandy2

Classic ja EräViikingit nautiskelivat F-liigan keskiviikon miesten peleissä kaksinumeroiset voittolukemat, kun Classic kaatoi kotonaan LASBin 10-3 ja EräViikingit vieraissa Steelersin 10-4.

Tampereella sinnitteli LASB yli 13 minuuttia tasalukemissa, mutta sitten Albert KoskinenEemeli SalinVille Lastikka ja Ville Hietaranta muuttivat runsaassa viidessä minuutissa tilanteeksi 4-0. Vieraiden Lauri Palvailan pelin puolivälissä nostama 5–2-kavennus jäi laihaksi lohduksi, kun Janne Lamminen ja Alpo Laitila kasvattivat mestarien johtoa jo ennen toista taukoa. Classicin kymmeneen maaliin löytyi tänään kahdeksan eri viimeistelijää vain Eemeli Salinin ja Ville Hietarannan osuessa kahdesti.

Avauserässä syntyi eroa myös Hämeenlinnassa, jossa EräViikingit karkasi Mika Moilasen kahdella sekä Lauri Kapasen ja Jani Kukkolan yksillä osumilla kymmenessä minuutissa 4–1-johtoon. Steelers tuli vielä ennen taukoa Valtteri Molkan kahdella onnistumisella maalin päähän, mutta Tuomas Aho kasvatti eroa heti toisen erän aluksi, ja perään nähtiin vierailta ylivoimalla kaksi osumaa Tommi Rosendahlilta ja yksi Joakim Lundilta. Illan tehomies oli EräViikinkien Lauri Kapanen, joka laukoi yhden maalin ja syötti peräti neljä. Puolustaja Marko Juseliuksen tehot olivat 1+2.

EräViikingit voitokas myös naisissa

EräViikingit aiheutti F-liigan naisten tasolohko A:n viime kierroksella TPS:lle ensimmäisen tappion, ja tänään saman kohtalon koki mestari PSS. EräViikingit löi porvoolaiset kotonaan 5-4 Taru Nordmanin viimeisen minuutin maalilla.

EräViikingit johti toisessa erässä 3-1, ja kolmannessa Taru Niemi iski kotijoukkueen 4–2-johtoon. PSS rankaisi kuitenkin EräViikinkien kahdesta perättäisestä jäähystä, ja Ella Sundströmin 4–4-tasoitus syntyi ajassa 58.02. EräViikingit tuli kuitenkin vielä kerran: Pelin viimeisen minuutin aluksi pallonriisto PSS:n pelaajalta maalin takana onnistui, ja Maura Paajanen syötti maalin eteen, josta Taru Nordman napautti ratkaisun.