EräViikingit murskasivat M-Teamin naurettavin lukemin

Miesten Salibandyliigassa nähtiin yksi ottelu kun EräViikingit isännöivät Vantaan Energia Areenalla paikalliskamppailussa sarjajumbo M -Teamia. EräViikingit lähtivät otteluun suuren suorena ennakkosuosikkina sarjan toisena.

Ottelussa ei juuri yllätyksiä nähty. Alku meni tunnustellessa mutta ottelun kahdeksannella minuutilla kotijoukkue otti homman haltuunsa ja muutamassa minuutissa M -Team oli kerännyt palloa verkoistaan viisi kertaa. Lopulta ensimmäiselle erätauolle mentiin käsittämättömässä 10-0 johdossa.

img_5859

Kysymys kuuluu, onko Salibandyliigalle eduksi tällaiset lukemat ja pitäisikö sarjaa uudistaa pudottamalla heikoimmat divariin? Ei ole päätä eikä häntää, että Suomen korkeimmalla miesten sarjatasolla tulee tällaisia lumieriä! Ottelussa on jäljellä 40 minuuttia ja etenkin vastustajan motivaatio on täysi nolla.

Toisessa erässä tempo oli jo luonnollisesti pudonnut. Joukkueet pallottelivat ja M -Team onnistui avaamaan maalihanat. EräViikingit ei kuitenkaan sääliä tuntenut ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 13-2.

img_5857

Kolmannesta ei jäänyt sen enempää tuleville sukupolville kerrottavaa. Pallottelu jatkui ja loppunumerot kertovat kaiken oleellisen. EräViikingit murskasivat M -Teamin lukemin 19-5.

Onko Salibandyliigassa liikaa joukkueita jos ja kun tasoerot ovat vastaavia?

Kuriositeettina todettakoon, että olisiko jotain syytä tehdä, kun pääkaupunkiseudun paras halli ja maailman suurimmaksi salibandyseuraksi mainitun EräViikingien katsomot huutaa tyhjyyttä. EräViikingeillä on jo kuusi valmentajaa (ja nettisivujen mukaan ei yhtään tiedottajaa) niin kysymys kuuluu, kauan fuusioitunut seura pysyy näillä katsojamäärillä pystyssä. Voidaanko otaksua, että uuden liigavalmentajan joukkue kaipaisi lisää maksavia asiakkaita? Ja kirsikkana kakun päälle kyseessä oli paikalliskamppailu, joka ei näytä merkitsevän yleisölle yhtään mitään. Onko yli 20 vuotta hurjassa nousukiidossa ollut laji tullut tiensä päähän ja onko katto tullut vastaan? Onko vauhtisokeus tullut moottoritiellä mopolla vastaan? Onko EräViikingien ylivoimaiset murskavoitot yleisölle tylsää katsottavaa?