Ensimmäisen playoffs -pelin katsomosta katsonut Jesperi Kotkaniemi Montrealin sankari

Änäri2 Jääkiekko NHL

Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi nousi Montreal Canadiensin sankariksi ja pelasti joukkueensa kesälomilta NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa Toronto Maple Leafsia vastaan. Kotkaniemi on osoittanut arvokkuutensa äärimmäisen tärkeissä peleissä kiekkohullussa Montrealissa.

Ensin hän katsoi pudotuspeliavauksen katsomosta ja teki heti maalin kokoonpanoon palattuaan. Nyt hänen maalinsa viimeöinen maalinsa voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Kotkaniemi iski kotikaukalossaan loppulukemiksi 3–2, kun jatkoaikaa oli pelattu 15 minuuttia. Hän sai syötön Paul Byronilta oikeasta laidasta ja tälläsi maalin suoraan edestäpäin. Osuma oli 20-vuotiaan Kotkaniemen kolmas kevään pudotuspeleissä.

Montreal oli ottelussa jo toista kertaa peräkkäin selkä seinää vasten, sillä Toronto johti sarjaa voitoin 3–2 ja oli enää voiton päässä pääsystä toiselle kierrokselle.

Nyt ottelusarja on tasatilanteessa 3–3 ja ratkaisu nähdään vasta varhain tiistaiaamuna Torontossa. Ottelusarjan voittaja kohtaa toisella kierroksella Winnipeg Jetsin.

Kaikki seitsemän muuta ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjaa ovat jo ratkenneet.

Kanadalaisjoukkueiden kuudennen kohtaamisen ensimmäinen maali nähtiin vasta 45 minuutin pelin jälkeen. Montrealin ylivoima tehosi ja se meni 2–0-johtoon Corey Perryn ja Tyler Toffolin reilun minuutin välein tekemillä maaleilla. Toronto kuitenkin kavensi ja punnersi vielä tasoihin 57. minuutilla, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Montrealin maalivahti Carey Price vietti kiireisen illan Montrealin maalilla ja venyi 41:ään torjuntaan.

Ottelua seurasi Montrealissa paikan päällä noin 2 500 katsojaa. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten maaliskuun 11. päivän 2020, kun Kanadassa järjestettävään NHL-otteluun otettiin yleisöä.

Boston Bruins ja New York Islanders aloittivat ensimmäisinä toisen kierroksen ottelusarjansa. Kotijoukkue Boston karkasi päätöserässä 2–2-tilanteesta selvään 5–2-voittoon.

Bostonin sankari oli David Pastrnak, joka taituroi hattutempun tehtyään joukkueensa kahden ensimmäisen maalin lisäksi 4–2 -johtomaalin.

Islandersin suomalaispelaaja Leo Komarov merkittiin kakkossyöttäjäksi joukkueensa 2–2-tasoitusmaaliin. Komarov pelasi ottelussa kymmenisen minuuttia.

Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla 20 kertaa. Islanders-vahti Ilja Sorokinilla riitti enemmän töitä. Hän torjui 34 laukausta.

Bostonin kotivoittoa todisti tämän NHL-kauden ennätysyleisö, huimat 17 400 katsojaa.